entrevistes

Doble: «La vida és massa curta per viure-la amb presses»

El raper gironí publica el quart treball al costat d'Hugsound, 'Vida lenta'

| 28/10/2022 a les 14:00h

Doble & Hugsound
Doble & Hugsound | Eddy Kelele
Doble & Hugsound facturen el quart treball d'estudi plegats, Vida lenta (Halley Records, 2022). Van començar a publicar les primeres cançons el 2019, amb divuit anys, i ara han esdevingut uns dels artistes més punters de l'escena urbana gironina. El nou treball, amarat de les reflexions i els tempos de l'època pandèmica, suposa un pas en la seva sonoritat, que creix amb els instruments enregistrats per la Basement Band, admet influències d'artistes i gèneres d'allò més diversos i compta amb les col·laboracions de músics tan celebrats com Lildami o The Tyets. Ho explorem en detall amb ells.



'Vida lenta' és el quart treball del binomi Doble i Hugsound. Com és la vostra dinàmica, des que vau començar el 2019?
Doble: Vam començar en un soterrani, i no teníem més que un ordinador i un teclat. Vam dedicar-li moltes hores, i ens vam anar professionalitzant. Ara tenim una discogràfica, una gira, oients arreu del món...
Hugsound: Als inicis, érem un parell de col·legues de 18 anys que fèiem música perquè ens molava. D’allò, n’ha quedat l’essència: seguim fent el que ens agrada.

Ha canviat la vostra manera de treballar en aquests sis anys?
Hugsound: Sí. El primer àlbum el vam fer en sis dies tancats a l’estudi. Vam estar-hi hores i hores, com uns animals i amb idees esbojarrades. Era tot molt espontani, i la primera prova que fèiem era la bona. Ara, en canvi, ens mola la idea de fer un disc en un any.
Doble: A més, ara s’hi ha afegit més gent al projecte. Difícilment estem els dos sols a l'estudi, si no que acostuma a haver-hi la banda, que també aporta les seves idees. A vegades pot ser un mal de cap, perquè som molta gent, però en el resultat es veu un progrés, perquè ara som set cervells pensant.
 

Que el disc hagi estat enregistrat amb la Basement Band és un dels punts claus del vostre projecte. D'on sorgeix aquesta voluntat d'incloure instrumentació i no només bases electròniques?
Doble: Ens vam plantejar portar el nostre directe a un nivell superior, i per això vam voler incloure la banda, que en realitat són els nostres amics. Tocar amb banda va fer que els temes creixessin un piló, i per això vam decidir que formessin també part del procés de composició i gravació: si tot és més guai amb ells, per què no portar-los també a crear amb nosaltres?

I, a més, també heu comptat amb diverses col·laboracions: The Tyets, Cookah P i Boom Boom Fighters, Lildam i  Tramma.
Doble: Tots ells estan en la nostra vida, som amics i coincidim com a persones més enllà de la música. De fet, sovint fem dinars de germanor plegats. A més, músics de la nostra banda toquen amb The Tyets i amb Boom Boom Fighters, cosa que ha ajudat a crear aquesta sinergia.


I amb l'escena gironina, hi teniu contacte?
Hugsound
: El nostre mànager és un dels pioners del hip-hop gironí, i ha cuidat molt la cultura en aquest sentit. Ens ha facilitat el camí per tenir noves oportunitats i estem directament en contacte tant amb els primers rapers de Girona, com amb els futurs.
Doble: Se’ns ha categoritzat de pioners del rap actual, però tot i així, volíem deixar clar que seguim sent persones i seguim fent música des de Girona, i que volem estar en contacte amb la gent que està començant. Hi ha a qui li ha fet cosa escriure’ns per demanar-nos ajuda o col·laborar, però per a nosaltres és molt important poder-ho fer. Ens hauria agradat, quan començàvem, que hi hagués una generació prèvia que ens donés facilitats. Ara, ens toca a nosaltres ajudar.

Vida lenta és una reivindicació d’un model de vida o una descripció del context en què us trobàveu a l’hora de fer el disc?
Hugsound: El disc vol ser una crítica al fast-food, tant musical com social. Després del confinament, tothom volia fer moltes coses i ho volia tot molt ràpid. Però nosaltres hem volgut fer el contrari, prendre’ns-ho més lentament i fer menys música, però més treballada.
Doble: Les lletres parlen de la importància de frenar, posar perspectiva, respirar i agafar-nos les coses més tranquil·lament. La vida és massa curta per viure-la amb presses.

El creixement personal sembla ser el fil conductor del disc. Ve condicionat també per la pandèmia? Surt del vostre moment vital o com a recomanació de cares enfora?Doble: Ens hem fet grans, som persones adultes, i el cos ens demana coses diferents. També creiem que és important no avergonyir-se de ser introspectiu: no cal fer veure que tot és una festa. Hem de normalitzar que podem no estar bé.
Hugsound: Tot i així, busquem fer temes que et puguin fer ballar, però també pensar. La nostra música es pot escoltar en situacions diferents: en una ruptura, tranquil mirant una posta de sol, o ballant en un pis d’estudiants abans de sortir de festa.

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Doble & Hugsound, Doble, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.