festivals

S'obre la convocatòria artística de la 26a edició de la Fira Mediterrània de Manresa

El festival se celebrarà del 5 al 8 d'octubre del 2023

La convocatòria de participació romandrà oberta fins al dijous 19 de gener de 2023 a les 24h

| 24/11/2022 a les 15:30h

Joana Gomila i Lali Ayguadé
Joana Gomila i Lali Ayguadé | Arxiu Fira Mediterrània
La Fira Mediterrània de Manresa ha obert la convocatòria artística de la nova edició, que tindrà lloc del 5 al 8 d'octubre de l'any vinent. Es poden presentar a la convocatòria aquelles propostes de música, d’arts escèniques i de cultura popular i associacionisme que parteixin de l'arrel tradicional com a motor creatiu i que parlin en present. El període per presentar els projectes romandrà obert fins al 19 de gener del 2023 a les 24 h.

La Fira estructura la seva selecció i programació d'artistes a partir de tres claus temàtiques: 
Mirades: propostes d'artistes que no treballen habitualment el tema de l'arrel tradicional, però que presenten la seva particular mirada cap a la cultura popular;
Joves: artistes emergents que han centrat el seu treball creatiu en l'arrel tradicional;
Present: propostes que, a partir del llenguatge d'arrel i de la cultura popular, poden parlar i reflexionar del que passa actualment a la societat.

Pel que fa als criteris de valoració de les propostes artístiques, es tindran en compte la qualitat i l'interès artístic; l'encaix amb els eixos programàtics de la Fira; el caràcter d’estrena -absoluta, a Catalunya o a l’Estat espanyol-; el recorregut potencial de la proposta; l'interès mostrat cap a la Fira com a espai de trobada, de diàleg i d’intercanvi, i la possibilitat de fer més d’una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals acreditats.

UNA FIRA DE MÚSICA, DANSA I CULTURA POPULAR
La Fira de Manresa és una fira multidisciplinària que planteja diferents programacions segons disciplines artístiques: música mediterrània i música folk, prioritzant les novetats de l'escena catalana d'arrel; arts escèniques, que protagonitzen la dansa, el teatre, el circ, les arts de carrer i les propostes de públic familiar creades a partir de patrimoni immaterial i de la cultura tradicional; i la cultura popular i l'associacionisme, posant èmfasi en el seu maridatge amb el sector professional de les arts i també mirant cap al patrimoni immaterial de la Mediterrània.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Fira Mediterrània, Enderrock, Fira Mediterrània de Manresa 2023, Actualitat, convocatòria artística

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.