Actualitat

El Museu de la Música de Barcelona acull una exposició de Felip Pedrell

Aquest any s'ha celebrat el centenari de la mort del mestre i musicòleg tortosí

​La 440Clàssica&Jazz dona la benvinguda a la primavera amb Felip Pedrell

| 07/12/2022 a les 13:00h

Exposició 'L'empremta de Pedrell'
Exposició 'L'empremta de Pedrell' | Arxiu del Museu de la Música
Amb el centenari de la mort de Felip Pedrell, el Museu de la Música de Barcelona - Centre Robert Gerhard commemora la seva trajectòria amb una exposició: L’empremta de Pedrell. L’espai, que ja es pot visitar, serà al museu fins el 26 de febrer del 2023. A l'exposició es podrà veure diferents objectes i documents del musicòleg que han seleccionat els comissaris de l’exposició, Marc Heilbron, Cristina Álvarez i Ilaria Sartori, amb l’ajuda d’un comitè científic.
 

L'exposició 'L'empremta de Pedrell' Foto: Arxiu del Museu de la Música


Tot i que les obres del mestre i musicòleg han estat poc explorades i interpretades, són més de 700 les publicacions que va fer al llarg de la seva recerca. El tortosí va llegar a tots els seus deixebles el coneixement que havia anat adquirint, essent un seguit d’idees que continuen vigents avui en dia, com els seus treballs sobre el ministeri d’Elx o el Cant de la Sibil·la. Amb l’exposició, es busca recuperar aquest llegat que l’obra de Pedrell va deixar, alhora que se li fa un tribut la seva persona.

A més d’això, el mestre serà homenatjat durant el 2023 per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, que interpretarà dues peces de l’autor, “Excelsior” i “I trionfi”, dos poemes simfònics que dirigiran Ludovic Morlot Marta Gardolinksa, i que giraran per Catalunya. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica, Felip Pedrell, museu de la música, Actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.