Festivals

Fetus amb Carles Belda, i Urbàlia Rurana tornen aquest cap de setmana al Circuit Folc

El festival celebra la fusió entre tradició i modernitat arreu del territori

| 16/12/2022 a les 17:00h

Fetus
Fetus | Abril Martí
La 17a edició del Circuit Folc, que va començar el 15 d'octubre i s'allargarà fins al 27 de gener, celebra la fusió entre tradició i modernitat. Aquest cap de setmana oferirà quatre concerts més arreu del territori: el grup Fetus actuarà amb Carles Belda a Salt, el 16 de desembre, i a Lleida, el 18 de desembre, i Urbàlia Rurana tocarà el 16 de desembre a Barcelona.

Fetus era senzillament un grup de punk-rock fins que van descobrir els romanços de Jaume Arnella. Després de dedicar-li un revolucionat homenatge al disc Sota, cavall i rei (Bankrobber, 2021), aprofundeixen en el camí que els va indicar el mestre al nou treball, La Serra dels Perduts (Bankrobber, 2022). La banda explora un nou univers amb històries populars de l’imaginari empordanès i cançons perdudes de les Gavarres. Musicalment, el punk-rock i la cançó de taverna marca de la casa s’endinsen en la tradició catalana, no sols en repertori sinó també en instrumentació, en la qual conviuen amb els sons d’arrel de l’acordió diatònic, el sac de gemecs o el flabiol. Els empordanesos actuaran amb Carles Belda amb l’acordió diatònic.



En un territori tan amic d’expressar-se musicalment com el valencià, al llarg del temps les nadales han format part dels cants de celebració d’aquesta reeixida data del calendari festiu. Un repertori tan ric i divers no podia restar en l’oblit, i per això el conjunt Urbàlia Rurana ha volgut contribuir a la seva difusió amb Pastorets i pastoretes, que és un recull de cançons nadalenques fruit d’una proposta publicada el 2019 en format de llibre-disc per Edicions Bromera. En directe interpreten un ampli repertori de Nadal i fan palesa la gran riquesa i diversitat d’estils de la tradició valenciana.


 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festival, Desembre, Concerts, Enderrock, Circuit folc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.