Festivals

Tesa i Joanatan Penalba, Eduard Iniesta, i Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent arriben al Tradicionàrius

El festival de música d'arrel segueix al llarg del gener amb cinc concerts més

El Tradicionàrius s'allargarà fins a finals de març

El concert de Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent posarà punt final a aquesta edició del Circuit Folc

És l'hora del folk amb el Tradicionàrius

| 18/01/2023 a les 12:00h

Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent
Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent | Juan Miguel Morales
El passat 13 de gener va arrencar el Festival Folk Internacional Tradicionàrius 2023 amb el concert inaugural dedicat al seu fundador i exdirector, Jordi Fàbregas, desaparegut a principis de 2021. Després d'aquest espectacle, el festival segueix ben actiu aquest gener amb quatre concerts de Tesa amb Jonatan Penalba, Eduard Iniesta, i Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent, a més d'un matí de glosadors i xeremiers als mercats de Gràcia. 


TESA I JONATAN PENALBA
Divendres 20 de gener a les 20.30 h - CAT

El duet format per la rapera de la Ribera Baixa Tesa i el cantant de la Ribera Alta Jonatan Penalba no només connecta comarques veïnes, sinó que revitalitza la música tradicional valenciana. Acompanyats de Pere Ródenas (guitarra elèctrica i DJ) i Riki (trombó), presentaran l’espectacle Rap d’arrel. Tesa és qui signa les lletres i, per primera vegada, s’ha atrevit a fer algunes lletres sobre la mètrica de les cançons tradicionals. Els estils de les músiques urbanes s’abracen amb elements de les albaes, el cant d’estil, les seguidilles o les granaïnes.


EDUARD INIESTA AMB EL GRAN CONJUNT DE L'ESMUC
Dissabte 21 de gener a les 20.30 h - CAT

Ja fa algunes temporades que el Gran Conjunt de Música Tradicional de l’ESMUC fa la seva posada de llarg a l’escenari del CAT, perquè els alumnes mostrin la seva vàlua en companyia d’algun músic consagrat que els fa de ‘padrí’. En aquest cas, l’encarregat de liderar l’actuació serà tot un especialista en les músiques portuàries i mediterrànies, el barceloní Eduard Iniesta.


JAUME ARNELLA, BIEL MAJORAL I VICENT TORRENT
27 de gener a les 20:30h - CAT

El concert del trio Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent forma part de la programació del Circuit Folc que tanca amb aquesta actuació la seva actual edició. La proposta proposa una conversa, il·lustrada a través de cançons populars, entre un cantador i un romancer que han voltat els Països Catalans amb les seves històries. De la seva experiència acumulada, en sorgirà un diàleg únic amb un intercanvi d’anècdotes i experiències, i en rajarà un bon doll de tonades. Entre tots tres sumen cent cinquanta anys als escenaris i, per no prendre mal, els faran de coixí Delfí Mulet a la guitarra i en Ferran Martínez a l’acordió. 


XVI Folk als Mercats - Xeremiers i Glosadors de Mallorca i Catalunya
28 de gener a les 12h - Mercats de l’Abaceria, de la Llibertat, de Lesseps i de L’Estrella

En col·laboració amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, el Tradicionàrius treu la música folk del seu auditori per portar-lo a quatre mercats de la vila de Gràcia. Aprofitant el 30è aniversari dels foguerons de Gràcia, el festival reunirà diferents glosadors i xeremiers que faran arribar la glosa i les melodies balears a cada racó de diversos mercats de la capital catalana.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, actualitat, Eduard Iniesta, Jaume Arnella, Tesa, Tradicionàrius 2023, Jonatan Penalba, Tradicionàrius, Vicent Torrent, Biel Majoral, circuit folc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.