llistes

Com sonarà el 2023? (I)

Lildami, Mariona Escoda, Triquell, Edu Esteve, Scorpio, Gertrudis, Sílvia Pérez Cruz, Miki Núñez i Alfred García, entre altres, trauran nou disc aquest any

| 03/01/2023 a les 17:00h

Imatge il·lustrativa

El 2022 ha estat l’any de la recuperació pandèmica i aquest 2023 s’encamina a consolidar la normalitat amb una gran previsió de llançaments. Bona prova serà l’enorme florilegi de novetats discogràfiques que es viurà aquesta primavera. En repassem una quinzena.
 

Lildami

L’amo del Supermercat
El raper terrassenc serà una de les grans cares del 2023 per dos motius, perquè seguirà avaluant cada setmana com a jurat els concursants d’Eufòria i buscarà revalidar l’èxit del senzill “Supermercat” amb un nou treball que sortirà aquest febrer.

Mariona Escoda, Triquell, Edu Esteve i Scorpio

El boom eufòric
Una desena dels concursants de la primera edició d’Eufòria ja han signat contracte amb discogràfiques, i la meitat d’aquests ja ha confirmat que publicarà un primer àlbum l’any vinent. Són la cantant guanyadora, Mariona Escoda, i Edu Esteve, que ho faran sota el segell Música Global; el segon classificat, Triquell, amb Halley Records, i Scorpio, que debutarà amb Delirics.


 

Gertrudis

Els pioners de la fusió
El trio de la Garriga és un dels exponents més longeus del mestissatge català. Després d’una darrera etapa virant cap al vessant electrònic, com ja va demostrar a No em dona la gana (PAM, 2019), Gertrudis llançarà un nou treball festiu i eclèctic al maig amb el mateix segell.


 

Sílvia Pérez Cruz

La veu sensible
La cantant de Palafrugell és indubtablement una de les veus més importants i referencials del país. Just després de signar amb el gegant discogràfic Sony Music, Sílvia Pérez Cruz prepara un disc per a l’abril que inclourà bona part del repertori en català.


 

Miki Núñez i Alfred García

Pop al quadrat
Després de la ‘col·labo’ al tema “Electricitat”, els dos ex-Operación Triunfo afronten un 2023 farcit de reptes. A final de mes, Alfred García participarà al Benidorm Fest per tal d’intentar representar de nou TVE a Eurovisió i, a més, tots dos gravaran nou disc a la primavera amb el suport d’Universal, tot i que Núñez és un artista vinculat al segell Música Global.


 

Buhos

La clau de l’èxit
El grup del Vendrell s’ha consolidat com una de les bandes de més èxit fora del país gràcies a la seva col·laboració amb En Tol Sarmiento, que ha versionat en basc “Volcans”. De cara al maig, Buhos presentarà nou àlbum, el primer que publicarà amb el segell Halley Records.

La Ludwig Band

De desembre a novembre
Amb el Premi Enderrock 2022 a Millor Disc de l’Any, La Ludwig Band ha presentat l’EP Desembre (The Indian Runners, 2022) per tancar una temporada rodona. Després d’un descans a principi d’any, la banda tornarà a entrar a l’estudi per enregistrar un nou disc previst per al novembre.

Maio

Els marges del pop
La cantant de Sant Andreu de Palomar Maio, germana de Pau i Júlia Serrasolsas de Ginestà, ha començat a gestar un nou disc per a la tardor amb Propaganda pel Fet! El segon treball, després de Des dels marges (Propaganda pel Fet!, 2021), inclourà temes en català i promet mantenir els nivells de reivindicació, càrrega política i tendresa que mostrava al debut.


 

Sexenni

Vents de Ponent
La banda lleidatana s’ha convertit per mèrits propis en una de les revelacions del pop-rock festiu de les Terres de Ponent. Després de debutar l’any passat amb Retrats (Delirics, 2022), prepara un segon treball previst per al setembre que de ben segur mantindrà l’esperit festiu.


 

La Maria

El nou cant valencià
A final del 2021 la saforenca La Maria es va fer viral gràcies a una versió per xarxes socials de la tonada “Arranquen vinyes”. Aprofitant l’impacte, al febrer traurà el primer EP, L’assumpció (Propaganda pel Fet!, 2022).


 

Ven’nus

El creixement
La cantautora sabadellenca ja s’ha convertit en un dels grans pals de paller de la nova fornada d’autors del pop de butxaca. Al febrer presentarà el segon treball de la mà del doblet de segells Halley i Vida Records.

 

Ferran Orriols

Aventura en solitari
El cantautor i guitarrista del grup Nyandú, Ferran Orriols, ha engegat aventura en solitari. El resultat d’aquest nou repte serà Plata, que va enregistrar de manera casolana i veurà la llum a l’abril amb la companyia Great Canyon Records.


 

Cookah P i Boom Boom Fighters

El reggae festiu
Entre Girona i Mataró va néixer el projecte que integren Oriol Pujades –àlies Cookah P–, Joan Fité i Tomàs Sánchez. Fusionant el roots reggae dels anys vuitanta i el dancehall dels noranta, la formació prepara per al febrer el segon disc, Confit (PpF!). A diferència del debut, Family Things (autoeditat, 2021), aquest serà en català.


 

Caïm Riba

La nissaga continua
El cantautor barceloní Caïm Riba publicarà aquest 2023 el primer treball després de la mort del seu pare, Pau Riba. Aquest mateix mes ja presentarà el seu primer senzill, i de cara al febrer apareixerà tot l’àlbum complet, editat per RGB Suports.

 

Anna Roig

El retorn de l’afabilitat

Nou anys després del seu últim treball amb la banda L’Ombre de Ton Chien, la cantautora penedesenca torna en solitari amb un nou disc, Aportar bellesa al món (Satélite K, 2023), del qual ja ha avançat el primer tall, “Una abraçada de mare”.

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Miki Núñez, sílvia pérez cruz, Gertrudis, eufòria, Lildami, Discos 2023, Els discos del 2023, 2023, Nous discos, Enderrock, Novetats, Llistes, Alfred Garcia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.