actualitat

Els germans Fortuny de l'Elèctrica Dharma tindran una plaça a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que dedicarà una plaça del barri de Sants als desapareguts Esteve i Josep Fortuny

 La decisió d'anomenar una plaça en honor als cofundadors de la Companyia Elèctrica Dharma arriba en plena celebració dels 50 anys de la formació

| 20/01/2023 a les 10:50h

Esteve i Josep Fortuny
Esteve i Josep Fortuny
Els germans Esteve (1954-1986) i Josep Fortuny (1952-2013), cofundadors de La Companyia Elèctrica Dharma, tindran una plaça amb el seu nom al barri de Sants. Ubicada al carrer Riera de Tena, davant l'estació de metro de Mercat Nou, la nova nomenclatura serveix per recordar els dos germans al barri que els va veure néixer. L'anunci arriba precisament en ple any Dharma, en commemoració dels 50 anys de trajectòria de la formació.

La placa s'instal·larà en aquest primer trimestre de l'any i sorgeix d'una iniciativa popular per recordar els germans Fortuny. La voluntat ciutadana per dedicar una plaça als fundadors de la Dharma -que ha acumulat milers de signatures- ve de lluny, però: ara fa 15 anys, el 2008, ja va sorgir una iniciativa ciutadana per demanar una plaça dedicada a Esteve Fortuny.
 

Esteve Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma Foto: Francesc Fàbregas


L'anunci posa la cirereta al pastís d'aniversari dels 50 anys de la Companyia Elèctrica Dharma, una celebració que va arrencar amb el Premi Enderrock 2022 a la Trajectòria i que els ha dut a rebre també la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya. La commemoració d'aquest mig segle de trajectòria culminarà el 22 d'abril amb un concert al Palau Sant Jordi on han convidat artistes com Albert Pla, Balkan Paradise Orchestra, Celtas Cortos, Gemma Humet, Maria del Mar Bonet, Quimi Portet i The Tyets, entre altres.
 

Companyia Elèctrica Dharma Foto: Juan Miguel Morales


La nova Plaça d'Esteve i Josep Fortuny i Guarro s'inscriu entre una quinzena de canvis en el nomenclàtor barceloní que tenen la intenció de feminitzar els noms dels espais de la ciutat comtal, així com retre homenatge a figures i personalitats lligades a Barcelona. A més de la plaça dels germans Fortuny, també s'incorporen en el mapa barceloní carrers i places en honor a Antoni Tàpies, Rosalind Franklin, les treballadores del Vapor Vell, l'activista antifranquista Josep Pons i Mogas, i la vionista i pianista Ònia Farga i Pellicer -que donarà nom a una plaça al costat de l'Escola Municipal de Música Can Fargas, a Nou Barris-.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.