Premis Enderrock

Falsterbo i Dharma s'enduran els Premis Enderrock especials de l'any

El grup Falsterbo rebrà el Premi Enderrock d’Honor coincidint amb mig segle de «Paf, el drac màgic»

La Companyia Elèctrica Dharma serà reconeguda amb el Premi Enderrock a la Trajectòria pels 50 anys de recorregut

Els guardons es lliuraran el 3 de març en el marc de la gala dels Premis de la Música Catalana a l'Auditori de Girona

Oques Grasses, Zoo i Sara Roy són els artistes més nominats com a finalistes dels Premis Enderrock per votació popular

| 17/02/2022 a les 18:00h

Falsterbo, Premi Enderrock d'Honor, i la Companyia Elèctrica Dharma, Premi Enderrock a la Trajectòria
Falsterbo, Premi Enderrock d'Honor, i la Companyia Elèctrica Dharma, Premi Enderrock a la Trajectòria
El grup de música folk Falsterbo i la banda de folk-rock Companyia Elèctrica Dharma seran reconeguts als PREMIS ENDERROCK 2022 - XXIV PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA en les categories de Premi d’Honor i Premi a la Trajectòria, respectivament. El lliurament dels guardons tindrà lloc el dijous 3 de març en el marc de la gala que se celebrarà a l'Auditori de Girona amb la presència dels membres de les dues formacions. 
 

COMIAT DE FALSTERBO I 50 ANYS DE ‘PAF, EL DRAC MÀGIC’

Premi Enderrock d'Honor

El màxim reconeixement d'Enderrock per a Falsterbo, formació de música folk nascuda a Barcelona el gener de 1968, coincideix amb l'anunci del punt final de la seva llarga i prolífica trajectòria. A més, el trio format per Eduard Estivill, Montse Domènech i Jordi Marquillas celebra enguany la gira de comiat amb el disc Adéu, Paf (U98 Music, 2021), que clourà el 12 de febrer de 2023 al Palau de la Música.
 
La darrera gira serveix també per commemorar el cinquantè aniversari de "Paf, el drac màgic", la cançó més emblemàtica del seu repertori: una adaptació del grup nord-americà Peter, Paul & Mary, que ha arrelat extraordinàriament en l’imaginari de la cultura catalana fins a esdevenir autènticament popular. “Hem decidit acabar, però ens agradarà fer una última gira perquè tot Catalunya pugui cantar ‘Paf, el drac màgic’, que és patrimoni de quatre generacions”, explica Eduard Estivill, cantant de Falsterbo.

A més del trio actual, també recolliran el guardó el cofundador de la formació i membre durant la primera etapa, Amadeu Bernadet, i el cantant i lletrista Isidor Marí, que va participar del projecte en el període dels anys noranta amb el nom de Falsterbo Marí

 
 

MIG SEGLE DE DHARMA

Premi Enderrock a la Trajectòria

La revista Enderrock reconeixerà també els 50 anys de trajectòria de la mítica Companyia Elèctrica Dharma, una de les formacions més rellevants de la música popular catalana i pionera en la fusió de jazz, rock i música tradicional. El premi serà recollit pels actuals cinc integrants de la banda: els germans Joan, Lluís i Maria Fortuny, a més de Carles Vidal, Pep Rius i Iban Rodríguez.
 
Els orígens de la formació, originària de l'antiga vila de Sants de Barcelona, cal buscar-los en les inquietuds dels germans Joan, Esteve i Josep Fortuny, que inicialment van formar el grup Els Llums, a finals dels seixanta, fortament influenciats pels Beatles. A poc a poc, van bascular cap al folk, i ja als setanta i sota l’influx de la cultura beatnik, els hippies i l’orientalisme, van formar la Dharma. El primer concert va tenir lloc el 20 de febrer de 1972 al casal Font d’en Fargues, a Barcelona, i enguany celebraran la gira del seu 50è aniversari.
 
“La Dharma va començar com un joc, i després de cinquanta anys aquest joc continua. Agraïm a tota la gent que ens ha fet costat durant aquest temps”, afirmen Lluís i Joan Fortuny. Al llarg de la seva trajectòria el grup ha patit les morts de dos dels seus fundadors, Esteve Fortuny (1986) i Josep Fortuny (2013).

Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, premis enderrock especials, actualitat, companyia elèctrica dharma, Falsterbo, Premis Enderrock, Premi Enderrock d'Honor, Premi Enderrock a la trajectòria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.