Crònica

​Bad Gyal, un fenomen com un piano

La diva de Vilassar de Mar va penjar el ‘sold out’ al Palau Sant Jordi

El concert va donar la benvinguda al nou àlbum, que portarà el nom de ‘La Joia’

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (Barcelona, 11/02/23)

| 12/02/2023 a les 12:38h

Bad Gyal
Bad Gyal | Txus Garcia
Ahir la reina maresmenca Bad Gyal va fer sold out al Palau Sant Jordi, i 17.000 joves van ballar reggaeton i dembow com si els anés la vida. Ahir una generació va dir el “què” i el “com” es fan les coses en el seu món. Ahir la nit va ser una declaració d’intencions: Bad Gyal es consolida com a estrella més enllà de les fronteres catalanes i amb nova música, però continuarà sent la diva que va captivar el públic local amb temes com “Fiebre”. Tot un Palau Sant Jordi és suficient per treure conclusions? 

La primera de les resolucions de la nit és que el concert d’ahir a Montjuïc no va ser un tancament, sinó una benvinguda. La cantant Alba Farelo va començar el directe trepitjant fort com al videoclip corresponent de “Blin Blin i, després d’encadenar “Slim Thick”, “Pussy” i “Su payita”, va presentar en directe els seus últims llançaments: “Sin carné” i “Chulo”. Ja fa uns mesos que la maresmenca està mostrant el seu nou material, que segons va anunciar en el concert d’ahir, arribarà en format àlbum i portarà el nom de La joia, un títol en català. Per sorpresa del públic, l’artista de Vilassar va mostrar nous temes, un dels quals comptarà amb la celebrada col·laboració de l’argentina Nicki Nicole.
 

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (11/02/2023) Foto: Txus Garcia


Una conclusió ineludible és que a la generació fidel a Bad Gyal li és totalment indiferent què diguin diaris sobre la seva manera ballar, de passar-ho bé i de gaudir i celebrar el seu cos. Fa unes setmanes algunes televisions s’escandalitzaven veient nois i noies ballar dembow, un dels gèneres més cultivats per Alba Farelo, i ahir no va quedar ni una ànima sense restregar-se amb el seu company. Per descans del públic, la cantant va oferir mostres de twerk i va ballar tocant-se el cony com les noies jamaicanes, tal com va dir que li agrada fer a una entrevista a l’Enderrock. Les excel·lents ballarines que acompanyaven la cantant van fer sedimentar un dels missatges implícits més importants de la nit: ballar i tocar-se també és una forma d’art, i això la joventut catalana ho està aprenent a base de practicar-ho, agradi o no als més grans.

Un dels hits de la vetllada va ser “Zorra”, ja convertit en un himne de sororitat, que el públic va cantar deixant-s’hi les cordes vocals. Una altra conclusió de com és la generació que escolta Bad Gyal: tot un Sant Jordi cridant “yo ya no estoy pa’ tus mierdas”, disset mil joves dient-li al seu ex que és un tòxic i reivindicant relacions més sanes, sense enganys. Els altres hits de la nit, els que van provocar més enrenou, van ser “Real G”, que compta amb la veu de Quevedo, “Flow 2000” i l’esperadíssima “Nueva York”. En català va cantar “Yo sigo iual”. 
 

Foto: Txus Garcia


Bad Gyal és una dona de poques paraules i així ho va fer saber al directe d’ahir, per això és destacable que una de les poques frases que va pronunciar fos “Barcelona, t’estimo molt”. Com a regal d’última hora, la maresmenca va voler acabar la nit amb “Fiebre”, probablement la cançó que l’ha portat, en només set anys, a aconseguir trepitjar l’escenari del Palau Sant Jordi amb totes les entrades venudes. Una manera de donar les gràcies a la generació de joves que canten, ensenyen el cul i gaudeixen de la llibertat del reggaeton amb ella des d’aquell primer “Pai” a la banyera.
 

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (11/02/2023) Foto: Txus Garcia

Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, trap, palau sant jordi, bad gyal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.