Entrevistes

Joanlupi: «El que decidim en un moment no ha de marcar el nostre so en el futur ni la nostra trajectòria»

Parlem amb el cantant santboià sobre el seu primer treball, 'Cosa del temps'

El pop cuidat de Joanlupi

| 17/02/2023 a les 10:30h

Joanlupi
Joanlupi | Arxiu
Joan Lupiáñez és un cantautor i trompetista, inquiet i melòman, que des de Sant Boi de Llobregat projecta la seva passió en la música. Sota el nom artístic de Joanlupi, l'any passat va ser participar en el concurs Sona9 i, ara, debuta amb l’EP Cosa del temps (autoeditat, 2023). Parlem amb ell d'aquest treball.


 
Qui és Joanlupi?
Un artista a qui li agrada moltíssim la música. En el nou EP, a tall de carta de presentació, he intentat plasmar l'admiració que sento per la feina de diversos artistes, les emocions que m'han abraçat durant els últims anys i les ganes de tirar endavant les meves pròpies idees. D'altra banda, Joan Lupiáñez és només un noi de Sant Boi que porta tota la vida buscant excuses per dedicar-se a la música i envoltar-se de les persones que estima el màxim temps possible.

Com ha estat el procés de gravació de 'Cosa del temps'?
El procés de creació d’aquest EP no s’entén sense tenir en compte l’equip que hi ha darrere. He tingut la sort de rodejar-me d’amics que, alhora, són persones que admiro professionalment: músics, productors, professionals de la comunicació, gent que m'ajuda amb la gestió del projecte, amb l'art, l'estilisme… Crear aquest equip ha fet que un procés que, fins ara, m'era desconegut, fos molt més fàcil i còmode. 

Ha estat un disc cuinat a foc lent?
Sí, les cançons les vaig començar a fer a finals de 2021, i no han sortit fins ara. El mateix títol de l'EP, Cosa del temps, resumeix no només el que explico a les lletres sinó també com ha estat el procés de creació del disc. Cada decisió ha estat madurada i no ha estat presa fins que estàvem molt segurs d'ella. 


Les quatre cançons de l'EP representen actualment la proposta de Joanlupi?
El projecte beu de referències diferents que evidentment no es poden plasmar en només quatre cançons, tot i que ho hem intentat. Alhora, en aquest procés de 'cuinar a foc lent' el disc, també ens hem adonat que no tot ha de ser tan transcendental... El que decidim en un moment donat no ha de marcar el nostre so en el futur ni la nostra trajectòria, sinó que respon a una necessitat en concret i que, per tant, mereix ser compartida com a tal. Durant la creació de l'EP hem après que el millor és anar fent de mica en mica, buscant la nostra satisfacció més que la dels altres. Per això hem intentat treballar mirant endins, en el present, més que enfora i en el que vindrà.

Què va representar per Joanlupi el pas pel Sona9?
El Sona9 ens va servir com a despertador. Va ser un motiu per posar-nos les piles i començar a fer realitat tot allò que ja feia mesos que plantejàvem, sobretot pel que fa a la posada en escena i a traslladar al directe el que estàvem preparant a l'estudi. D'altra banda, també ens va servir per conèixer gent molt maca, com els Figa Flawas, per exemple, entre molts altres companys.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Joanlupi, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.