entrevistes

El 'Microcosmos' de Laura Capdevila

La cantant gavavenca Laura Capdevila s'estrena en solitari amb l'EP 'Microcosmos'

Laura Capdevila parla «Cara a cara» amb Déu sobre l'amor

| 17/02/2023 a les 13:00h

Laura Capdevila
Laura Capdevila | Laura Lobos
La cantant gavanenca Laura Capdevila presenta el seu primer EP en solitari, Microcosmos (Ventilador Music, 2023), amb cançons que transporten al seu petit univers a través del pop urbà, el soul i el jazz.



Laura Capdevila es va donar a conèixer com a cantant i compositora del grup Pommier, participant del concurs Sona9 el 2021. L’octubre passat va iniciar el seu projecte en solitari amb “Un cop de sort”, un tema que ella mateixa va escollir per la seva tornada enganxosa: “No era una cançó gaire ambigua. Era fàcil, entrava molt bé i no calia pensar gaire”, admet la cantant.

Si amb Pommier tothom hi tenia alguna cosa a dir i tots els membres del grup hi aportaven el seu gra de sorra, la mateixa Capdevila admet que treballar en solitari té un punt més vertiginós, perquè el pes de les decisions només recau en ella: “Tinc el control i el domini de la idea, però alhora hi ha molts moments de dubte i de solitud”.

Per al disc Microcosmos, la compositora ha fusionat la música urbana amb el jazz que ha estudiat al Conservatori del Liceu, afegint-hi també ritmes pop i soul. Pel que fa a les lletres, els cinc temes del disc no segueixen una única temàtica: “Mentre que uns són més ambigus i introspectius, altres entren millor i són més senzills”, assegura. Per crear-los, la cantautora ha partit d’experiències pròpies, d’amics i de familiars, a més d’altres temes que la preocupen. Igual que amb l’estil de les melodies, amb la lírica també ha volgut plantejar una dicotomia i combinar diferents temàtiques en un sol disc.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, Laura Capdevila, Pommier

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.