sector musical

​Neix l’Anuari de la Música Valenciana

Ahir al vespre es va presentar l’edició ‘Any Zero’ de l’Anuari de la Música Valenciana

La publicació l’han impulsat l’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de la Indústria Musical

| 04/04/2023 a les 12:01h

Imatge il·lustrativa
La indústria musical del País Valencià queda enguany plasmada i analitzada en el nou Anuari de la Música Valenciana. La publicació ha estat coordinada per la Valencian Music Office, una col·laboració publicoprivada, creada des de la direcció adjunta de Música de l’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de la Indústria Musical. La iniciativa, a més de tenir una voluntat analítica, també pretén establir un full de ruta per al futur del sector.
 
En la confecció del document hi han participat més de 40 professionals de diferents àmbits del sector, que hi han aportat la seva perspectiva sobre els problemes i punts forts de la indústria. S’hi tracten temes com la sostenibilitat dels grans esdeveniments, l’evolució dels hàbits de consum, la manca de paritat -dalt i baix de l’escenari-, el turisme musical, reivindicacions del sector o particularitats de les diferents realitats territorials de la Comunitat Valenciana.
 
Les conclusions a les quals arriba l’Anuari de la Música Valenciana és que, malgrat l’impacte de la pandèmia en el consum musical i la quantitat de concerts, la música en directe comença a recuperar el pols i s’han triplicat els volums de facturació de 2021. De fet, tot i estar encara lluny de les xifres de 2019, la Comunitat Valenciana se situa en la quarta posició, respecte a la resta de l’estat, en volums de facturació total, i tres dels festivals valencians figuren en el top 10 quant a nombre d’assistents.
 
Davant la “manca històrica de dades científiques que permeten posar en valor la importància estratègica d’aquest sector”, tal com evidencia l’Anuari de la Música Valenciana, aquesta primera edició vol esdevenir un “llibre blanc” que estableixi un marc metodològic per poder continuar fent aquesta anàlisi en els pròxims anys.
Especial: Sector musical
Arxivat a: Enderrock, sector musical, edrvalencia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.