Estrenes

En el llindar del somni, s'hi troba Iglú

Estrenem en primícia el senzill «Entre un somni i la realitat», un avançament del nou disc del duet barceloní

| 12/04/2023 a les 14:30h

Iglú
Iglú | Arxiu de l'artista
"Entre un somni i la realitat" és l'últim senzill d'avançament que el duet barceloní Iglú publica abans de la sortida del seu segon llarga durada homònim (Acqustic, 2023). La cançó és una expressió de l’amor que senten els artistes cap a la música, amb una lletra nostàlgica, però un so fresc i alegre. Avui l'estrenem en primícia i en parlem amb la banda que conformen Marc Hampshire i Marc Gelabert, perquè ens n'expliqui més detalls.
 

En aquesta cançó, explica el duet, "estem parlant del somni que és fer música per nosaltres, i també del llimbs en què ens trobem, en el qual encara no ens podem dedicar només a fer això, però som a mig camí". Però més que això, Iglú considera que "l'art pot ser una manera de connectar els somnis i la realitat, i de crear una comprensió més profunda i rica del món. L'artista utilitza la seva imaginació per fer una obra d'art, que reflecteixi la seva experiència subjectiva del món, però també ha de tenir en compte la realitat objectiva de la societat." I s'ho emporten també al seu terreny personal: "Per nosaltres, fer música és una forma de transmetre les emocions, les percepcions i les idees, i crear un diàleg entre les diferents experiències i perspectives de la vida", relata el Marc Gelabert. Precisament, "Entre un somni i la realitat" dona també nom al disc perquè, segons argumenta el duet, "és el fil del qual neix tot el disc i sobre el qual descansa, de moment, el nostre projecte i la nostra vida". 

Iglú reconeix que tot sovint, fan cançons més aviat nostàlgiques: ​"Intentem que la música sigui brillant, fresca i positiva, però sempre acabem parlant de coses més tristes amb un passat melancòlic. Seria com la nostàlgia trista envoltada d'una capa feliç", comenta Gelabert. Quant a la forma que prendrà el nou treball, que demà es podrà trobar ja a plataformes de streaming, la banda avança que el gran canvi rau en la sonoritat que han explorat: "En aquest disc veiem una producció molt més atrevida, que encara és moderna. L'autotune és un recurs amb el qual cada cop juguem més, i no sabem molt bé el perquè, però ens agrada la combinació del seu so robòtic amb instruments més orgànics".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, senzill, Iglú, estrenes, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.