Actualitat

Jaume Arnella arrenca les sessions de 'Música i entorn popular' a la UB

Es reprenen les sessions del màster de la Universitat de Barcelona i l'ESMUC 'Música com a art Interdisciplinària'

Jaume Arnella, Carles Belda, Montse Castellà, Meritxell Gené, Rafael Escoté (Pegasus), The Tyets i Manel Fortià seran els protagonistes d'enguany

| 12/04/2023 a les 15:30h

Jaume Arnella
Jaume Arnella | Juan Miguel Morales
La Universitat de Barcelona amb l'ESMUC i el Grup ENDERROCK imparteixen un any més el màster Música com a art interdisciplinària. Fins a finals de maig participaran diversos periodistes especialitzats i músics a les sessions 'Música i entorn popular', els dimecres de 18 a 20 h a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Aquestes sessions de converses-concert proposen un recorregut per la història de la música popular en català, estan obertes al públic, i a més s'aniran recuperant a través del canal de YouTube oficial del màster. Avui arrenca el cicle amb Jaume Arnella i la musicòloga Maria Salicrú repassant la cançó tradicional catalana fins a l'actualitat.

En total, seran sis les sessions que se celebraran aquest 2023. A la d'avui, s'hi sumaran: la del dimecres 19 d'abril, quan s'abordarà la cançó tradicional II a càrrec del periodista Jordi Martí i Fabra en conversa amb el músic sabadellenc Carles Belda; i la del dimecres 26 d'abril, quan serà el torn de parlar de La Nova Cançó amb el periodista especialitzat Joaquim Vilarnau i la cantautora tortosina Montse Castellà. El maig arrencarà amb la periodista Helena Morén Alegret parlant de La musicació de la poesia en català al costat de Meritxell Gené, el 3 de maig; mentre que el dimecres 10 de maig es parlarà d'El pop dels 60-70 i el rock laietà amb l'escriptor Jordi Novell i el baixista de Pegasus Rafael Escoté; el dimecres 17 de maig, The Tyets conversaran sobre El pop-rock en català dels 80 fins a l'actualitat i, per acabar, el dimecres 24 de maig, el crític musical Pere Pons parlarà d'El jazz dels 80 a l'actualitat amb el contrabaixista Manel Fortià. 

El màster pretén posar en relació les diferents disciplines artístiques que participen juntament amb la música per estimular l'expressivitat artística. Forma part d'un dels màsters de l'Escola Superior de Música de Catalunya que impulsen l'especialització musical.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Manel Fortià, The Tyets, Rafael Escoté, Meritxell Gené, Montse Castellà, Carles Belda, Jaume Arnella, Esmuc, Universitat de Barcelona, màster, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.