Estrenes

Maria Hein es reencarna en «La dama de Mallorca»

Estrenem en primícia el nou tema de la cantant felanitxera Maria Hein

| 18/04/2023 a les 11:15h

Maria Hein
Maria Hein | Joan Mateu Parra
Maria Hein ha estat una de les sensacions de la música balear en els darrers dos anys. El seu sorprenent debut amb el disc Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021) li ha valgut fins a tres Premis Enderrock de la Música Balear i un Premi Enderrock a millor artista revelació segons la crítica. Ara, la cantant ja treballa en noves cançons i avui n'estrenem en exclusiva una d'elles: la reinterpretació de la tonada popular "La dama de Mallorca".


A "La dama de Mallorca", Maria Hein reactualitza la melodia popular -també coneguda com a "La dama d'Aragó"- amb nous sons i timbres. L'estil orgànic i acústic de Continent i contingut es dilueix per a deixar pas a un so volgudament electrònic i sintètic que l'aproximen als corrents del folk d'avantguarda. A través de sàmplers de veus envoltants, sintetitzadors i la veu de Hein, que alterna el seu timbre natural amb diferents efectes com l'autotune, la felanitxera es reencarna en la dama de Mallorca cantant "A Mallorca hi ha una dama / que és hermosa com el Sol / té la cabellera rossa / i llarga fins als talons".

Aquesta cançó compta novament amb la producció de Ferran Palau (qui ja va produir Continent i contingut) i incorpora la del duet b1n0, i vol ser una petita pista de la nova direcció que prendran les pròximes cançons de Maria Hein. Per la seva banda, el videoclip ha estat dirigit i produït per Esther Ji, Júlia Aguilar, Andrea Doy i Mar Poblet.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Maria Hein, edrbalears, estrenes, La dama de mallorca, maria hein

COMENTARIS

Dama de Mallorca

Anònim, 18/09/2023 a les 21:37

Visca. La Dame de Mallorca

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.