Festivals

La música i la literatura tornen a unir-se amb el LlibreSons 2022

Del 15 de novembre al 28 de desembre, el Grup Enderrock organitza una desena d'actuacions en acústic per llibreries de Barcelona

El cinquè cicle del LlibreSons comptarà amb artistes com Maria Hein, Cesk Freixas o Dan Peralbo

| 28/11/2022 a les 16:40h

Maria Hein, Angeladorrrrm, Selva Nua, Dan Peralbo, Ferran Orriols, Cesk Freixas, Júlia Blum i Crisbru
Maria Hein, Angeladorrrrm, Selva Nua, Dan Peralbo, Ferran Orriols, Cesk Freixas, Júlia Blum i Crisbru
Quan Enderrock va celebrar l’any 2018 el 25è aniversari, va néixer la primera edició del cicle LlibreSons, aleshores sota el nom de 25x25. La proposta va calar tan fort que s’han organitzat cada any noves trobades musicoliteràries amb un cartell d’artistes del moment que desvelen els llibres o els poetes que els han influït a l’hora d’escriure les cançons. Els recitals-conversa d’aquesta edició reuniran vuit propostes artístiques a vuit llibreries de Barcelona.

 

JÚLIA BLUM

Llibreria Casa Usher (Carrer Santaló, 79. Barcelona)
Dilluns 28 de novembre a les 19h

Amb la cantant barcelonina pot ser que passi com quan canta “De dolces a salades” que ‘les hores se’m van escapant, és anar sobre la marxa, escriure molts finals (...) redescobrir de nou un tema, un vers que t’ha calat’. I entre poesies i cançons aprofundirà en les lectures i interpretarà el seu nou EP, Sobre la marxa (Picap, 2022).
 

 

FERRAN ORRIOLS

Llibreria Obaga (Carrer Girona, 179. Barcelona)
Dimecres 30 de novembre a les 19h

Després d’una dècada d’èxits amb Nyandú, el cantant, compositor i guitarrista del grup, Ferran Orriols ha donat el tret de sortida a la seva carrera en solitari. A cau d’orella, al LlibreSons revelarà les músiques i lectures dels seus gèneres preferits, amb Cormac McCarthy com a referent indispensable de la literatura gòtica del sud dels Estats Units, però també amb Algun día este dolor te será útil de Peter Cameron i El llibre blau de Nebo de Manon Steffan Ros com a llibres de capçalera.

 

 

DAN PERALBO

Llibreria Gigamesh (Carrer Bailèn, 8. Barcelona)
Dimecres 14 de desembre a les 19h

Al cicle LlibreSons escoltarem si el bandautor power-pop de Torelló Dan Peralbo és més de prosa, com les cançons “Margarita” i “Noia, ho fas tot bé”, o més de poesia, com va demostrar amb la musicació del poema “Desdir-se” de Juana Dolores, inclòs a Immaculada Concepció (The Yellow Gate Records, 2021).

CRISBRU

Llibreria Santos Ochoa (Passeig de Fabra i Puig, 165. Barcelona)
Dijous 22 de desembre a les 19h

La banda encapçalada per la barcelonina Cristina Brugada ha inclòs les musicacions dels poemes “Desdir-se”, de Juana Dolores –realitzat com a prova del Sona9–, i també “No em despulleu”, de Felícia Fuster, al seu disc de debut, Addicta (Right Here Right Now, 2022). El resultat és teràpia sonora en temps de confinaments.


   

CESK FREIXAS

Llibreria Byron (Carrer Casanova, 32. Barcelona)
Dimecres 28 de desembre a les 19h

Una ocasió distesa per escoltar algunes cançons del disc Direm nosaltres (U98 Music, 2022), inspirat en el poemari homònim de Roc Casagran (Amsterdam, 2018). La connexió literària del cantautor nascut a Sant Pere de Riudebitlles és ben evident a la seva discografia i també com a autor de Llegendes i rondalles catalanes (B de Blok, 2022).

 
 

LLIBRESONS PASSATS

 

MARIA HEIN

Llibreria Byron (Carrer Casanova, 32. Barcelona)
Dimarts 15 de novembre a les 19h

Si el mes de setembre la premiada cantant felanitxera va actuar a La Setmana del Llibre en Català per a la presentació de la col·lecció de llibres de Documenta Balear, 31D Poesia –amb autors com Marcel Pich, Clara Fiol Dols, Miquel Ripoll, Agnès Llobet i Llorenç Romera–, a la Byron l’escoltarem tocar i parlar dels seus llibres de capçalera.
 
>> Galeria <<


 

SELVA NUA

Llibreria Atzavara (Carrer Escorial, 94. Barcelona)
Dijous 17 de novembre a les 19h

Pels que diuen que ‘el saber no ocupa lloc’ que ho diguin als que els agrada llegir molt. Ara bé, a Joana Jové, la cantant del grup lleidatà Selva Nua –que amb “Nebulosa” van guanyar el concurs #UnaEstrellaACasa–, segur que l’alleugereix. Al tema “No m’és” canta ‘Digue’m el que portes dins el sac, complicat, aguantar tant de pes’.
 
>> Galeria <<


 

ANGELADORRRM

Lllibreria La Carbonera (Carrer Blai, 40. Barcelona)
Dijous 24 de novembre a les 19h

El pop inconformista de guitarres afilades i lletres que tracten de pors i desitjos de la barcelonina Àngela Balcells (guitarra i veu) s’empeltarà amb les lectures que més l’han impactada. La diferència entre les cançons i el que diuen els llibres, entre llegir i consumir, poden ser qüestions com quan diu ‘No vull posseir’ a la cançó “No em cal”.

 
>> Galeria <<

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Crisbru, Cesk Freixes, Dan Peralbo, Ferran Orriols, Júlia Blum, Angeladorrrm, Selva Nua, maria hein, Llibresons, Llibresons 2022, Festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.