Actualitat

Carles Belda destapa la seva afició pel ciclisme

L'acordionista sabadellenc presenta el nou disc, 'Ciclisme aborigen vol.1'

| 12/05/2023 a les 18:30h

Carles Belda
Carles Belda | Juan Miguel Morales
Molta gent coneix el sabadellenc Carles Belda com un dels grans acordionistes i amants de la música popular del país... i també molts saben que és un gran afeccionat al ciclisme. Si a això hi afegim que no deixa mai de fer bullir l’olla amb projectes imaginatius, no hauria de sorprendre la publicació de l’àlbum Ciclisme aborigen vol. 1 (Bankrobber, 2023), que només ha vist la llum en el format físic de LP-llibre.


Es tracta, en paraules del mateix músic, “d’una petita enciclopèdia il·lustrada amb banda sonora, enregistrada amb un Hammond, sobre la cultura ciclista dels Països Catalans”. L’obra s’editarà en format de llibre-disc amb vint pàgines i un vinil de 10 polzades, amb un concepte visual i narratiu de l’escriptor Julià Guillamon i il·lustracions de Toni Benages. L’objectiu és “explicar la nostra història del ciclisme mitjançant una tria d’elements –llocs, persones, proves i equips– que l’han definit al llarg del temps i els territoris”.

Des de la marca de bicicletes Splendid de Perpinyà fins a l’equip Kelme d’Elx-Berga, del primer mite Joan Martí a costes llegendàries com la mallorquina Es Nus de sa Corbata o Montjuïc –on s’ha fet la foto amb bicicleta i acordió–, Belda acompanya tot aquest imaginari amb un seguit de composicions pròpies que, tal com diu Guillamon, es mouen entre referents que van de Kraftwerk a Bach i August Algueró

Avui al vespre, Carles Belda presentarà aquest nou treball a La Biciclera, un espai singular multifuncions entre taverna, bar d'esports, taller mecànic i botiga del ram, a Vilafranca del Penedès. A la trobada, el sabadellenc hi explicarà els arguments i anècdotes del disc juntament amb l'audició del vinil i la projecció d'imatges.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, folk, Carles Belda

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.