Actualitat

'Segona florada' de l'Orchestra Fireluche amb Pau Riba és el Disc Català de l'any de Ràdio 4

La directora de Ràdio 4 ha anunciat el guardó al programa 'Cafè d'idees' de La 2, dirigit per Gemma Nierga

El guardó s'atorga des de 1979 i és el premi més antic que s'atorga a la música en català

Marcel i Júlia han facturat el Disc Català de l'Any, segons Ràdio4

| 22/05/2023 a les 11:00h

L'Orchestra Fireluche
L'Orchestra Fireluche | Arxiu U98 Music
Segona florada (U98 Music, 2022) de l'Orchestra Fireluche amb Pau Riba ha estat premiat com el Disc Català de l'Any per l'emissora Ràdio 4 de Ràdio Televisió Espanyola. El guardó ha estat anunciat aquest matí per la directora de l'emissora Soraya Rodríguez al programa Cafè d'idees, presentat per Gemma Nierga i emès per La 2.
 

Així s'ha premiat el disc pòstum del músic palmesà Pau Riba, desaparegut el març de 2022 a causa d'un càncer, amb l'Orchestra Fireluche. Soraya Rodríguez ha destacat el premi ressaltant que Pau Riba "va marcar un abans i un després en la música d'aquest país" i que espera que el guardó serveixi per a "donar a conèixer la qualitat de l'Orchestra Fireluche". Segona florada s'ha imposat a les altres 47 referències discogràfiques finalistes que també optaven al guardó, entre els quals figuraven artistes destacats com Antònia Font, Els Catarres, Els Pets, Julieta, Doctor Prats o Anna Andreu, entre molts altres.

El Premi al Disc Català d’Any de Ràdio 4 s’atorga des de 1979. Al llarg d’aquests anys, l’han rebut diferents artistes com Marcel i JúliaMiki Núñez, Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet, Sau, Marina Rossell, La Trinca, Antònia Font, Núria Feliu i Els Amics de Les Arts.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, disc català de l'any, ràdio 4, rtve, Orchestra Fireluche, Pau Riba

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.