Obituari

Mor el cantant Lluís Miquel

El músic va ser un dels pioners de la Nova Cançó al País Valencià

També va ser important en el món de l’audiovisual per la seva feina a l’estudi Tabalet, d’Alboraia

| 25/05/2023 a les 09:45h

Lluís Miquel
Lluís Miquel | Juan Miguel Morales
​El cantant, músic i productor Lluís Miquel Campos ha mort als 79 anys a València. Campos, conegut al món de la música simplement com  Lluís Miquel , va encapçalar el grup Els 4 Z els anys seixanta, fins que després d'un concert amb Raimon a València, van ser detinguts i jutjats pel Tribunal de Orden Públic (TOP) per desacatament. Això a la pràctica va significar la desaparició del grup, ja que a partir d'aquell moment no se li va autoritzar cap altre recital.


Posteriorment, ja en democràcia va recuperar el grup, ara anomenat  Lluís Miquel i els 4Z .Els anys vuitanta va encapçalar un projecte ben diferent,  Patxinguer Z , amb música de ball en català i castellà. A la seva trajectòria professional, és molt destacable la seva feina al capdavant dels estudis Tabalet, on es van registrar diverses discos valencians i on, també, es van fer nombrosos doblatges per a Canal 9. Al costat de Paco Muñoz va cantar als poetes valencians  .  . i va homenatjar la Nova Cançó. Lluís Miquel  també és l'autor del jingle de Mercadona, sens dubte la seva obra més difosa. 


El 1987 va registrar Silenci, gravem(Di-fusió Mediterrània), un disc en directe on repassava la seva carrera musical amb tres convidats de luxe:  Quico Pi de la SerraJoan Manuel Serrat  i  Joaquín Sabina , que va cantar en català. El seu darrer treball és  Canta Jacques Brel  (Adí Producciones, 2018), un recull de 17 peces del cantant francòfon adaptades al valencià.


Tradicionalment, i fins ben entrada la dècada dels noranta, els grups i cantants del País Valencià que han volgut consolidar la seva obra davant el públic. dels Països Catalans s'han instal·lat a Catalunya. No és el cas de Lluís Miquel Campos, que primer amb Els 4Zi després simplement com a Lluís Miquel va bastir una obra tan interessant com malauradament desconeguda. A la “Cançó del cantant cansat” fa un repàs a la seva carrera musical.

Especial: Obituari
Arxivat a: Enderrock, obituari, actualitat, Lluís Miquel, edrvalencia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.