estrenes

Marco Pompero, la mort de Déu i el ressorgiment de l’«U»

Estrenem el nou videoclip de l’alcoià Marco Pompero, «U»

| 15/06/2023 a les 11:15h

Marco Pompero
Marco Pompero
L’artista alcoià Marco Pompero -exconcursant del Sona9 2021-, va tancar a finals de l’any passat la seva tetralogia numèrica que va unir a Deu (La Fera CC, 2022) els EP Quatre (La Fera CC, 2021) i Tres (La Fera CC, 2021), i els senzills “Dos” i “U”. Avui us presentem en exclusiva el videoclip d’aquest “U” que va tancar el cercle artístic que proposava el músic.
 

"Qui és l'U, l'omnipresent, l'omnipotent? Quin és l'origen, el final, el camí? Ell o jo? Ell o tu?". D’aquesta manera críptica, que proposa més preguntes que respostes, el músic ens presentava l’any passat la cançó. D’aires foscos, suscitats pel caminar del baix, però també per les melodies que traça la guitarra, els ritmes que accentua la bateria i l’arrossegament de la veu de Pompero, la cançó mata Déu com ja va predir Nietzsche. Marco Pompero hi proposa una reflexió crítica de la idea que tenim de la deïtat cristiana: un “home, vell, ric i blanc”, que “ens regala un fill i després condemna a mort”, però que tot i esperar-lo, mai ha vingut com havia promès: “és un farsant”, conclou, “potser no hi és, ni era, ni serà”.
 
El videoclip -realitzat per Jordi Piedro- posa el focus en les hipocresies de l’església, assenyalant la seva opulència i els seus abusos, així com l’ús del càstig -sobretot ‘autoinflingit’- i de la por com a mesura de control. Totes aquestes imatges s’entremesclen amb el directe contundent de Marco Pompero.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Marco Pompero, edrvalencia, actualitat, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.