Sona9

Juli Barrero és el finalista andorrà al Premi Verkami per votació popular del Sona9 2023

Juli Barrero ha estat la proposta més votada pel públic

En segon lloc, ha quedat Rokyo, i en tercer, Quim Salvat

Així s'ha decidit avui, en el concert preliminar que s'ha celebrat a l'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino

| 22/06/2023 a les 21:00h

Juli Barerro guanya el vot popular a la preliminar celebrada a Andorra del Sona9 2023
Juli Barerro guanya el vot popular a la preliminar celebrada a Andorra del Sona9 2023 | Eduard Comellas
Avui s'ha celebrat el vuitè concert preliminar del concurs de bandes emergents Sona9 2023, a l'Auditori Nacional d'Andorra a Ordino. És el primer cop que Andorra acull un concert del Sona9 i ha comptat amb les actuacions de Juli Barrero, Rokyo i Quim Salvat, que han quedat en primer lloc (amb el 41% dels vots del públic dels 179 vots totals), segon (amb 40%) i tercer (amb 19%), respectivament.

La primera actuació l'ha protagonitzat Juli Barrero. El cantant i guitarrista de La Massana ha presentat les cançons de l'EP debut Líquid (autoeditat, 2022), com la rockera "Il·lumina el meu món" o "Llei de vida". Acompanyat d'una banda amb dues coristes, el bandautor també tocat altres senzills més recents, com "Cercles imperfectes", i a la part final, ha tocat l'íntima i emocional "Dones d'aigua" i "Plou a la Massana", que ha fet aixecar el públic de les butaques.

Juli Barrero a la preliminar andorrana del Sona 9 2023 Foto: Eduard Comellas


A continuació, ha estat el torn del cantautor d'Andorra la Vella Quim Salvat. Ha presentat algunes de les cançons del seu darrer disc, L'últim despertar (autoeditat, 2023), com les inicials "Buscant algun somriure" i "Quina sort", amb puntejos prominents de la guitarra elèctrica. Tampoc no hi han faltat altres cançons fora del disc, com "Fràgils" -del seu primer disc El meu granet de sorra (autoeditat, 2017)-. Han tancat l'actuació "Tantes nits" i "Tinc una cançó", que han animat el públic i l'ha fet picar de mans al ritme dels temes.

Quim Salvat a la preliminar andorrana del Sona9 2023 Foto: Eduard Comellas


El punt final de la tarda l'ha posat Rokyo i la seva barreja de pop-indie electrònic amb R&B. Acompanyat per una banda de quatre membres, Roc Taurell ha tocat temes com "Vine a casa" o "Pròxima estació", que parla de quan el cantant es va enamorar d'una noia que veia cada dia quan anava amb tren a la universitat. A la part final, el cantant d'Escaldes-Engordany ha deixat la rumba inèdita "Perquè em facis cas" i "Superhot", que el mateix Rokyo ha definit com "un himne a l'autoestima".

Rokyo a la preliminar andorrana del 23Sona9 Foto: Eduard Comellas

 
Finalment, el públic ha decidit que sigui Juli Barrero qui passa a la final del vot popular, on ja els esperen les altres bandes classificades en els concerts preliminars anteriors: Neptú (Lleida), Montflorit (Barcelona), Ánimos Pàrrec (Sant Joan), Compte (Torrelavit) i Sa Pena (Pedreguer-Gandia), Foss (Molins de Rei) i Núria Duran (Barcelona). Aquells grups que no s'hagin classificat pel vot popular, poden passar de fase igualment per decisió del jurat. El Sona9 segueix La setmana vinent a Tarragona (30/06) i a Girona el 7 de juliol amb la desena i última preliminar. Consulta aquí totes les dates.
 

Juli Barrero, finalista de la votació popular Foto: Eduard Comellas

Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, cròniques, 23Sona9, Rokyo, Juli Barrero, Quim Salvat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.