Sona9

Eloi Duran és el novè finalista del Premi Verkami per votació popular del Sona9 2023

El cantautor tarragoní Eloi Duran ha estat el més votat pel públic

En segon lloc, ha quedat Xerrich, i en tercer, Maria Fort

Així s'ha decidit avui, en la penúltima preliminar a la Capsa de Música de Tarragona

| 30/06/2023 a les 21:00h

Eloi Duran guanya el vot popular en el concert preliminar del Sona9 2023 a Tarragona
Eloi Duran guanya el vot popular en el concert preliminar del Sona9 2023 a Tarragona | Carles Rodríguez
Avui s'ha celebrat el novè concert preliminar del Sona9 2023 a la Capsa de Música de Tarragona. Eloi Duran, Xerrich i Maria Fort, que han quedat en primer (amb el 58% dels 247 vots del públic), segon (amb 29%) i tercer lloc (amb 13%), respectivament.
 
La primera actuació de la tarda ha estat la de Xerrich. El projecte de Cambrils encapçalat pels germans per Pau i Martí Senserrich ha mostrat la seva música d'autor onírica i grandiloqüent.  L'actuació ha arrencat amb la inèdita "Sentir l'univers", on han sobresortit els jocs vocals, i l'ha seguit "El món esclata" de l'EP debut Cants i laments (autoeditat, 2022). Entremig no hi ha faltat alguna cançó en castellà com "Todavía" i "Una noche más" i han acabat amb "Al final".

Xerrich a la novena preliminar del 23Sona9 Foto: Carles Rodríguez


Tot seguit, ha arribat el torn del cantautor tarragoní Eloi Duran. Després de començar l'actuació amb els loops de "No he de viure pensant", del seu primer EP Sonder (autoeditat, 2021). A partir de llavors, el tarragoní ha repassat diverses de les cançons del seu disc més recent, El que veig quan miro (autoeditat, 2023). "Manel" ha deixat alguns moments sorprenents amb Pau Vinyals convertint-se en bateria des dels pads, mentre "Conte de Mart" ha tancat l'actuació amb una cançó que reivindica les múltiples formes d'estimar.

Eloi Duran a la novena preliminar del 23Sona9 Foto: Carles Rodríguez


La tarda l'ha tancat Maria Fort amb una proposta de pop amb tints de R&B. La cantant tarragonina ha començat l'actuació oferint cançons del seu recent Ep Reina de mi (autoeditat, 2023), com "Illa tropical" o "No volverá", amb algunes pinzellades de R&B i el funk. A l'equador del concert, ha deixat el tema inèdit en anglès "You Lost The Game" i, ja en la recta final, ha deixat el senzill pop de 2021 "De Mercuri a Neptú".

Maria Fort a la novena preliminar del 23Sona9 Foto: Carles Rodríguez


Finalment, el públic ha decidit que sigui Eloi Duran qui passa a la final del vot popular, on ja els esperen les altres bandes classificades en els concerts preliminars anteriors: Neptú (Lleida), Montflorit (Barcelona), Ánimos Pàrrec (Sant Joan), Compte (Torrelavit) Sa Pena (Pedreguer-Gandia), Foss (Barcelona) i Juli Barrero (La Massana). La darrera preliminar a Girona se celebrarà el divendres vinent 7 de juliol.
 
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, actualitat, 23Sona9, Sona9, cròniques, Eloi Duran, Xerrich, Maria Fort

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.