Sona9

Oxigen és el desè finalista del Premi Verkami per votació popular del Sona9 2023

El septet gironí ha estat el més votat pel públic

En segon lloc, ha quedat Santa Mandra, i en tercer, D'Marius

Així s'ha decidit avui, en la darrera preliminar del concurs a la sala La Mirona de Salt

| 07/07/2023 a les 23:00h

Oxigen guanya el vot popular
Oxigen guanya el vot popular | Carles Rodríguez
Avui s'ha celebrat el desè i darrer concert preliminar del Sona9 2023. Hi han actuat OxigenSanta Mandra D'Marius, que han quedat en primer (amb el 65% dels 677 vots del públic), segon (amb 24%) i tercer lloc (amb 11%), respectivament.

La nit l'ha obert el joveníssim sextet gironí Oxigen mostrant el seu projecte que, des del pop-rock, pivota per incorporar diferents estils, del jazz a la rumba. Hi han ensenyat temes propis com "No fa tant", amb un virtuós solo de saxofon, "43" o la balada d'aires jazzístics "En el vent". Han encarat la recta final del seu directe amb "Espavila" i la cançó "Oxigen", que segons han explicat, tracta "del que sentim quan som dalt de l'escenari i del paper tan important que té la música a les nostres vides." La nota final l'han donat amb la festiva i ballable "Sorra i sal" -que en la seva versió editada, compta amb la col·laboració de Buhos-.

Oxigen a la sala La Mirona, en la preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez


La següent actuació l'ha brindat D'Marius, presentant el seu rap alternatiu de D.O. Girona amb temes com el seu últim senzill, "Obsessió", "Hide & Seek", o "Tinc un tic", amb les rimes llançades a cappella. El seu directe ha seguit, entre bromes i connexió amb el públic, amb temes com "Not In The Mood", la generacional "Amili O" -amb referències a Rosalia, entre altres-, o la potent, amb una base vibrant i fosca, "2 AM", que ha marcat el final de la seva mostra en el concurs. 

D'Marius a la sala La Mirona, en la preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez


La nit l'ha tancat el quintet de La Garrotxa Santa Mandra amb el projecte que ells mateixos denominen "rock elèctric". S'hi ha presentat "Perdut", i la també canyera i nostàlgica "Woodstock". Els ritmes jamaicans han obert la cançó "Vull", fins que l'han fet esdevenir en una explosió rockera. Amb "Dissabte", i el senzill del seu recentment estrenat disc de debut homònim, "El cap a la lluna", la banda s'ha acomiadat en el darrer concert preliminar del Sona9 2023, just abans que esclatés la pluja.

Santa Mandra a la sala La Mirona, en la preliminar del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez


Finalment, el públic ha decidit que sigui Oxigen qui passa a la final del vot popular, on els esperen les altres bandes classificades en els concerts preliminars anteriors: Neptú (Lleida), Montflorit (Barcelona), Ánimos Pàrrec (Sant Joan), Compte (Torrelavit), Sa Pena (Pedreguer-Gandia), Foss (Barcelona), Núria Duran (Barcelona), Juli Barrero (La Massana) i Eloi Duran (Tarragona).
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, cròniques, Sona9, 23Sona9, Sona9 2023, D'Marius, Oxigen, Santa Mandra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.