actualitat

El Concurs Pop-Rock de Palma 2023 obre la convocatòria

El període d'inscripcions estarà obert fins al 30 de juliol

Entre els premis, hi haurà el Premi Enderrock a millor artista en català

| 18/07/2023 a les 12:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Ja està oberta la convocatòria per a presentar-se a la nova edició del Concurs Pop-Rock de Palma. Les inscripcions romandran obertes fins diumenge 30 de juliol, i s’hi pot presentar qualsevol grup i artista solista de les Illes Balears, independentment del seu estil musical.
Entre els premis, hi haurà el primer premi Toni Reynés, recompensat amb diverses actuacions remunerades o un dels premis especials com el Premi Enderrock a millor artista en català. L’objectiu del certamen és donar a conèixer artistes i grups emergents, nous projectes i plantejaments artístics alternatius, promocionar la música que es fa a la comunitat musical de les Illes Balears i fomentar la formació de nous públics.
 
QUI S’HI POT PRESENTAR?
S'hi pot presentar qualsevol artista o grup, els membres del qual tinguin 18 anys o més en el moment d’inscriure’s i que, com a mínim un d’ells, estigui establert a les Illes Balears. Cada proposta haurà d’aportar com a mínim dues cançons originals de menys de 6 minuts, que formaran part del repertori que defensaran en les diferents fases del concurs -que ha de ser suficient per fer un concert d'entre 15 i 20 minuts-. Pots consultar les bases completes aquí.
 
QUINS SÓN ELS CRITERIS DE SELECCIÓ?
El jurat estarà format per quatre professionals del sector -i un tècnic de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma, amb veu, però sense vot-, a més d’un cinquè membre que s’afegirà el dia de la final. Tots ells valoraran les diferents propostes segons la qualitat interpretativa de la banda i la seva posada en escena, la seva creativitat compositiva, innovació i novetat del projecte, i la projecció de la formació dins del sector musical. De les 16 propostes que passaran a les semifinals, una s'escull per votació popular i la resta són triades pel jurat.
 
A QUINS PREMIS ES POT OPTAR?
Els grups que passin a la semifinal, hauran d’actuar en un concert de 20 minuts que es farà els dies 16 i 17, i pel qual rebran una retribució de 250 euros. Dels 16 projectes semifinalistes, el jurat n’haurà d’escollir entre quatre i sis per passar a la final. La final consistirà en un darrer concert -també retribuït-, el 30 de setembre a Ses Voltes, del qual en sortiran tres premis.
 
El primer seleccionat, i, per tant, guanyador del Concurs Pop-Rock 2022 i del Premi Toni Reynés, actuarà en el marc de la Revetla de les Festes de Sant Sebastià 2023 (amb un contracte de tres mil euros), així com a la Fira B!. El segon i tercer seleccionat, actuarà també a la Revetla, amb un contracte de dos mil i mil euros, respectivament. A més d’aquests premis, qualsevol grup classificat per a les semifinals pot optar a diferents Premis Especials que atorga el concurs. Tot i que encara no se sap la llista definitiva d'aquestes distincions, entre elles hi haurà el Premi Enderrock al millor grup en català. 

Els darrers guanyadors del primer premi del Concurs de Pop-Rock de Palma han estat Bilo (pop psicodèlic - 2022), Amulet (cançó d'autor - 2021) i Sofia Ramis (pop electrònic, 2020).
 

Bilo, els guanyadors de la passada edició del Concurs Pop-Rock de Palma Foto: Ajuntament de Palma

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, edrbalears, Concurs de pop-rock de Palma

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.