Actualitat

PP i Vox eliminen el nom de Vicent Torrent de l'Auditori de Torrent

L'històric músic torrentí i exmembre d'Al Tall ha estat una de les figures més destacades en el redescobriment de la música popular valenciana

| 18/07/2023 a les 12:45h

Vicent Torrent
Vicent Torrent | Juan Miguel Morales
El govern local de Torrent, format en coalició per PP i Vox i liderat per l'alcaldessa Amparo Folgado, ha decidit suprimir el nom de Vicent Torrent de l'Auditori de Torrent. L'equipament de la localitat de l'Horta Sud va passar a rebre el nom de l'històric exmembre d'Al Tall el 2016, quan l'alcalde d'aleshores Jesús Ros -del PSPV- va aprovar la decisió amb el suport de Compromís i Guanyem. 

Vicent Torrent va néixer a Torrent el 1945 i ha estat una de les figures més destacades en el redescobriment de la música popular valenciana. A finals dels anys seixanta i principis dels setanta va formar part de l'Equip València-Folk, un col·lectiu de música popular format en la línia del Grup de Folk de Barcelona. El 1975, formaria amb altres músics de pes un grup que esdevindria cabdal en la història de la música popular al País Valencià i també a tot el conjunt dels Països Catalans: Al Tall. El grup, que ha deixat un munt d'himnes i àlbums de referència com "Tio Canya" o "El cant dels Maulets", es va dissoldre el 2013. En la seva faceta com a musicòleg, Torrent va publicar l'assaig La música popular, sobre les diferents pràctiques de la música popular valenciana, i l'any 2021 va ser nomenat membre del Consell Valencià de Cultural per les Corts Valencianes a proposta de Compromís.

La tasca de Vicent Torrent també ha estat reconeguda en el marc dels Premis Enderrock. L'any 2021, el torrentí va rebre ex-aequo el Premi Enderrock a la Trajectòria conjuntament amb dos altres pals de paller de la música popular dels Països Catalans: Jaume Arnella i Biel Majoral. Amb motiu d'aquest reconeixement conjunt, Enderrock va propiciar una trobada entre tots tres i el periodista Joaquim Vilarnau que pots llegir aquí.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Vicent Torrent, Torrent, edrbalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.