Actualitat

La memòria d'Ovidi Montllor pren nova vida a través de la seva filla petita

Jana Montllor treballa en un documental sobre el seu pare

El documental buscarà reviure la memòria íntima d'Ovidi

| 04/09/2023 a les 18:00h

Ovidi Montllor
Ovidi Montllor | Juan Miguel Morales
Ovidi Montllor serà recordat amb un nou documental que impulsa la seva filla petita Jana. Vint-i-vuit anys després de la mort del cantautor, la filla menor d'Ovidi farà una recerca de la seva memòria més íntima. A partir dels pocs records que ella guarda del seu pare, teixirà narratives que connectin amb el gran arxiu que es conserva de la seva figura pública així com alguns objectes personals que ella guarda. “La raó d’aquest documental íntim és que necessito conèixer el meu pare, construir-lo més enllà de la figura pública i enfrontar l’absència de manera creativa”, diu l'autora.

El finançament del film es farà mitjançant un sistema de donacions que permeti assolir els 50.000 euros de pressupost necessaris per a tirar endavant el projecte. Aquest cost està fraccionat en diversos conceptes com el contracte de diversos professionals del sector cinematogràfic, els costos derivats de la cotització a la Seguretat Social, el lloguer d'equip audiovisual o la manutenció de tot l'equip.  

La productora que s'encarregarà de produir el film és La Selva Coop. L'equip que acompanyarà a Jana Montllor en la realització del documental seran 10 dones catalanes o residents a Catalunya i el rodatge es durà a terme en diversos indrets dels Països Catalans.
 

ALTRES DOCUMENTALS I HOMENATGES A OVIDI MONTLLOR

La figura d'Ovidi Montllor és una de les més reconegudes i recordades de la música en valencià. L'any 2004 es va crear un col·lectiu de suport a la música que duu el seu nom i que anualment s'encarrega d'atorgar els Premis Ovidi, que premien els millors artistes de cada temporada. L'any 2005, ENDERROCK va produir el documental Ovidi Montllor: Crònica d'un artista, dirigit per Pere Pons i encartat en DVD amb el número 21 de l'extinta revista FOLC. 

La passada dècada, la productora valenciana Aire de Cinema va intentar impulsar un film sobre el músic amb actors com Eduard Fernández i Rosana Pastor, tot i que la negativa de la Ràdiotelevisió Valenciana va impedir que es dugués a terme. Davant d'aquesta situació, la productora va redefinir el projecte en un documental ficcionat titulat L'Ovidi: El making of de la pel·lícula que mai es va fer. Per la seva banda, Televisió de Catalunya també va realitzar el documental Ovidi per Ovidi, dirigit per Jordi Lara i Ramon Millà. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Ovidi, ovidi montllor, actualitat, edrvalencia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.