Actualitat

La setmana que ve comença el rodatge d’un biopic sobre Peret

Jordi Coll i Pep Anton Muñoz interpretaran el rumber en diverses etapes de la seva vida

Es tracta d’una coproducció de TV3 i TVE de dos capítols

| 18/09/2023 a les 17:00h

Peret
Peret | Juan Miguel Morales
El 25 de setembre comença el rodatge d'una minisèrie dedicada a la figura de Pere Pubill Calaf ‘Peret’. És una telemovie de dos capítols coproduïda per TV3 i TVE amb Newcom-Audiovisual.

Ho ha avançat l’actor Pep Anton Muñoz al programa Via Lliure de RAC 1 dirigit per Xavi Bundó. “És un biopic preciós sobre una figura, per a mi importantíssima i cabdal de la nostra cultura, que és el Peret” ha dit Muñoz, que més tard ha aclarit: “És important per a mi i per a tothom. Forma part de la meva vida. El sento des que soc petit. Al Peret el cantaven a casa. I és el pare de la rumba catalana, el Rei. En el seu moment es va discutir si era ell o el Pescaílla, però és ell. Penso que se li devia una sèrie com aquesta. Perquè abans, quan aquí el consideraven només un flamencorro, ja estava fent unes gales fastuoses a Anglaterra, a França, a Estats Unit, a Alemanya…”.

Muñoz ha explicat que el biopic serà un recorregut per la vida del músic. “El Peret jove fins als 40 anys serà Jordi Coll. I jo faré el Peret gran”, ha revelat. I ha donat un altre detall important: “El biopic portarà ficció i document real. TVE vol que tota la darrera part sigui amb imatges reals, que sigui ell. Aleshores el meu Peret és des que té la revelació divina i es converteix en pastor de l’església evangèlica fins als Jocs Olímpics del 92”.


Per al rodatge, Muñoz ha variat el seu look: “Fa 30 anys que no em deixava els cabells més llargs d’un centímetre, però la Montse Boqueras, que és la cap d’imatge i caracterització, em va prohibir totalment que em tallés els cabells”.

A la pel·lícula hi sentirem algunes cançons. La supervisió musical és del Daniel Salvat, net de Peret. “És el nostre coach musical i una font d’informació meravellosa. És una persona immensa, un gran professional, carregat d’informació. Et diu el perquè de cada cançó, d'on venia, com estava anímicament… És com escoltar un conte, perquè m’està parlant d’un personatge mític per a mi”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Rumba catalana, Peret, actualitat, tv3, tve

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.