Sona9

Roserona, Foss i Eloi Duran tenyeixen d'intimitat la semifinal del Sona9 2023 a Tarragona

La formació de Cardadeu, el duet de Vilanova i la Geltrú i Montblanc, i el músic tarragoní han actuat avui al Parc del Francolí de Tarragona, en el marc de les Festes de Santa Tecla

Després de les proves semifinals, el jurat del Sona9 escollirà els 6 concursants que passaran a la fase final d’enguany, que se celebrarà el mes d’octubre

| 23/09/2023 a les 23:00h

Imatge il·lustrativa
El concurs Sona9 ha celebrat avui el penúltim dels quatre concerts semifinals d'enguany a Tarragona. El Parc del Francolí, en el marc de les Festes de Santa Tecla ha acollit les actuacions de la cantautora pop de Cardedeu Roserona, el grup indie-folk de la Floresta Foss i el cantant d'indie-folk tarragoní Eloi Duran.

La primera proposta a pujar a l'escenari ha estat la de Roserona. La cantant cardedeuenca Roser Canet ha presentat el seu projecte de pop d'influències jazz amb el seu quartet, interpretant-hi peces com "Matí de febrer" o "Si mai no ens haguéssim conegut" -on queda palès el seu gust per les sonoritats del jazz-. També hi han portat el seu "Què faig amb tu", i l'adaptació al català que han fet d'"If I Fell" de The Beatles ("Si m'enamoro de tu"), com a part de la prova semifinal del concurs, que proposa als músics versionar una cançó i musicar un poema -entre tres que se'ls presenta-. Així mateix, han continuat entendrint el públic amb temes com "Oda a la terrassa", "Escalfor" i "Sorrasoliaigua". Han tancat el seu directe amb la musicació del poema "Anhel del cercle" Maria Josep Escrivà.
 

Roserona al Parc del Francolí (Tarragona) en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez


L'ha succeït a l'escenari el duet Foss, vinguts de Vilanova i la Geltrú i Montblanc. Amb jocs de loops i cercant una connexió compartida dalt i sota la tarima, han presentat temes com "Apaga el llum" i "Món absurd", els primers senzills que han publicat a plataformes d'streaming. Tot seguit, han interpretat la seva pròpia lectura del poema d'Escrivà "Anhel del cercle" i han estrenat "No passa el temps", amb un destacable solo de violí. El duet aleshores ha sorprès amb la seva personal i intimista adaptació del "Wannabe" d'Spice Girls. Han arribat al final del seu espectacle amb l'inèdit viatge "Més enllà dels núvols".
 

Foss al Parc del Francolí (Tarragona) en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez



El darrer a presentar el seu projecte ha estat Eloi Duran, que ha dut a dalt de l'escenari el seu "Anamurat" i "Mentre jo rego les flors". Com a versió han escollit una de les de la reina de les cançons d'amor, segons Duran mateix ha dit: Britney Spears i el seu "Toxic", que ha adaptat amb una coreografia i proposta musical i escènica que ha despertat passions entre el públic. En contra de les persones tòxiques s'ha pronunciat també abans d'arrencar amb la seva següent cançó, "T'he de confessar una cosa". El tarragoní ha arribat a la recta final del concert amb "El conte de Mart" -inclosa al seu darrer disc, El que veig quan miro (autoeditat, 2023)- i la musicació teatral de l'"Anhel del cercle".
 

Eloi Duran al Parc del Francolí (Tarragona) en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez



Dels dotze cantants i grups semifinalistes del Sona9, el jurat n’escollirà sis, que passaran a la fase final que se celebrarà el mes d’octubre. Els finalistes seleccionats hauran de superar dues proves més per tal d’accedir a la final. Les demostracions seran un concert de petit format al programa Sona9 d’iCat, on també hauran d’interpretar la versió o el poema que hauran triat a la fase anterior, i una estada a les Cases de la Música per preparar el seu directe amb un director i productor d’escena. L’aptitud i l’actitud dels participants serà definitiva per tal de destriar els tres artistes que actuaran a la gran final, que se celebrarà el dia 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

 
ELS ALTRES CONCERTS SEMIFINALS
 


Diumenge 24 de setembre
Festes de La Mercè -Moll de la Fusta (Barcelona) · 20h
- D’Marius
- Sa Pena
- Sosun.Dance

 
Els concerts són gratuïts i de lliure accés.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, 23Sona9, Sona9 2023, cròniques, Roserona, Foss, Eloi Duran

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.