estrenes

El «Pare» de Serrat pren una nova veu amb Carolina Alabau i Javier Limón

Estrenem la versió que fa la cantant de Rubí Carolina Alabau de la cançó de Joan Manuel Serrat

| 04/10/2023 a les 12:30h

Carolina Alabau i Javier Limón
Carolina Alabau i Javier Limón
El 1973, Joan Manuel Serrat incloïa en el disc Per al meu amic (Edigsa) la cançó de "Pare". El tema, que des dels ulls innocents d'un infant qüestiona perquè s'està destrossant la natura, ha estat versionat múltiples vegades -fins i tot, el 2007, per a una campanya de TV3 contra el canvi climàtic-. Ara, és la cantant de Rubí Carolina Alabau qui hi posa veu al costat del guitarrista madrileny Javier Limón, en una versió que avui estrenem en primícia i que formarà part del nou disc d'AlabauUna frase imaginada (autoeditat, 2023).


Alabau Limón aconsegueixen junts donar una nova vida a una cançó que, malgrat que tots l'hem sentit múltiples vegades i de diferents formes, pren un color nou, amb uns arranjaments preciosistes plens de delicadesa i calidesa. La cantant explica que un dels motius per fer aquesta versió ha estat precisament el seu vessant mediambiental: "Soc una persona que es preocupa molt per l'ecosistema i connecto molt amb la lluita mediambiental. Em va tocar molt aquest tema, i m'agradava que aquesta temàtica quedés reflectida en el disc". A més que, com ella reconeix, "soc fan de tota la vida de Joan Manuel Serrat i aquesta cançó m'ha encantat des de fa molts anys".

La cançó està gravada en una sola presa, la primera. "Volia gravar 'Pare' perquè me l'imaginava molt a guitarra i veu, gravada totalment en directe, en una sola presa i sense pistes; com es veu al videoclip. En enregistrar-ho així, no pots retocar res després, i això em venia molt de gust", explica la cantant.


La cançó està inclosa en el nou disc de Carolina Alabau Una frase imaginada, que ha treballat amb Javier Limón com a productor. "El concebo com una col·laboració amb Javier. Hi vaig contactar a través de Berklee i arran del seu darrer treball amb NellaVoy (autoeditat, 2019). Em vaig enamorar de l'àlbum, dels seus sons, les cançons i la producció. I vaig veure que darrere hi era ell, que havia fet també discos per mi molt claus. Quan hi vaig contactar em va suggerir de fer un disc conjunt, i ho vaig acceptar encantada!", recorda Alabau.

En el disc s'hi combinen composicions pròpies de Limón (com "Una frase imaginada" o "Un rinconcito") amb altres versions, com "Veinte años". "Com a productor, ell em va dir que amb la meva veu creia que ens podria funcionar molt bé fer boleros. Volíem contrastar l'avantguarda de les cançons actuals amb el bolero, que és més popular i antic, però amb un mateix fil i producció musical que les unís. El meu bagatge inclou molta música llatinoamericana i mediterrània, i quan m'ho va proposar jo estava molt ficada en cantar música cubana i boleros, i em va encaixar perfectament". El disc es podrà escoltar sencer el pròxim divendres 6 d'octubre a plataformes digitals, i es presentarà en directe a Barcelona el 20 de gener dins del Festival Empremtes.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Carolina Alabau, Javier Limón, estrenes, Joan Manuel Serrat, Serrat, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.