concursos

Avui se celebra la final del Concurs Sons amb Groovin’ Cat, Glòria Ribera i Trèvol

La final es farà a la Taverna Cervesa Guineu a les 22:30 h, en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa

Els vuit itineraris de la Fira Mediterrània de Manresa 2023

| 05/10/2023 a les 12:30h

Groovin' Cat, Glòria Ribera i Trèvol, finalistes del Concurs Sons 2023
Groovin' Cat, Glòria Ribera i Trèvol, finalistes del Concurs Sons 2023
Groovin’ CatGlòria Ribera i Trèvol són les tres propostes escollides com a finalistes del XVI Concurs Sons de la Mediterrània. Totes tres es presentaran a la final en directe, que se celebrarà el dijous 5 d’octubre a les 22:30h la Taverna Cervesa Guineu de la Fira Mediterrània de Manresa.
 
GROOVIN' CAT
Manresa · Folk ballable i electrònic

El trio Groovin’ Cat combina electrònica amb música tradicional catalana partint de la influència del grup francès Groove Factory, així com dels festivals europeus de ball folk. Experimentant i jugant amb la creació musical, construeixen un univers sonor enfocat a la dansa i l’energia.
 

Groovin' Cat, finalista del Concurs Sons 2023

 
GLÒRIA RIBERA
Guissona · Cuplet

La cantant, diva trash, vedet i cupletista del segle XXI Glòria Ribera recupera, revisa i remescla la cançó d’avantguarda dels anys vint amb les temàtiques més canalles i políticament compromeses. El seu proper show musical ja està en procés i comença amb "El pis", el seu últim cuplet.
 

Glòria Ribera, finalista del Concurs Sons 2023


 
TRÈVOL
Barcelona · Folk fusió

El grup Trèvol, format per una gralla i un oboè, un flabiol i tamborino, teclats elèctrics i bateria, l’integren quatre joves, d’entre 18 i 20 anys, que es van conèixer a l’ESMUC i a les Colònies Folk del Pirineu. A partir del seu amor per la música tradicional, el folk i altres gèneres diversos, han decidit fusionar-los.
 

Trèvol, finalista del Concurs Sons 2023

El Concurs Sons de la Mediterrània està organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, i s’adreça a grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània. El guanyador del concurs obté com a premi la gravació, producció i promoció d'un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2024 : Festival Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.

Fins ara, els guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània han estat la big band d'arrel mallorquina  Grollers de sa Factoria (2008), el quartet Amansalva (2009), el grup de folk instrumental Tazzuff  (2010), el grup de folk del Baix Llobregat RIU (2011), la colla grallera Els Laietans (2012), el grup de folk-jazz instrumental Inxa Impro Quartet (2013), el grup de folk-rock de l'Horta Mox (2014), el grup de folk festiu del Camp de Tarragona Roba Estesa (2015), el duet de gralla i acordió Criatures (2016), les explosives Balkan Paradise Orchestra (2017), la cantautora Clàudia Cabero (2018), el grup unipersonal La Companyia MINIMíssimA (2019), el duo valencià format per la cantant  Laura Esparza i el guitarrista i percussionista Carlos Esteban  (2020), la mallorquina Mar Grimalt i el quintet de folk i old style Bum Ditty, que com a guanyador s de l’any passat presentaran el seu nou treball a la pròxima edició de la Fira Mediterrània.
Especial: Concurs Sons
Arxivat a: Enderrock, concursos, Concurs Sons, actualitat, Fira Mediterrània de Manresa 2023, Fira Mediterrania de Manresa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.