Premis Enderrock

Avui se celebra la sisena edició dels Premis de la Música Balear al teatre Principal de Palma

Júlia Colom recollirà el Premi de la Crítica al Millor Disc de l’Any pel seu disc Miramar

Els principals candidats dels premis de la votació popular són O-Erra i Pèl de Gall amb quatre nominacions cadascú

La gala ha programat les actuacions d’O-Erra, Maria Hein, Júlia Colom, Amulet, Reïna, Negre i Pèl de Gall

 També es lliuraran el Premi Enderrock d’Honor a Els Valldemossa, el Premi a la Trajectòria a Joan Company i el Premi a la Personalitat a Miquel Jaume

Els actors David Ordinas i Agnès Llobet s’estrenaran com a presentadors de la gala

La Nit Enderrock comptarà amb la la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Antònia Roca, el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, i el director general de Música de l’Ajuntament de Palma, Rafel Brunet

| 20/10/2023 a les 08:00h

Imatge il·lustrativa
La gala de la sisena edició dels PREMIS ENDERROCK DE LA MÚSICA BALEAR 2023, conduïda pels actors David Ordinas i Agnès Llobet, tindrà lloc avui divendres 20 d’octubre, a partir de les 21 h al teatre Principal de Palma. En qüestió d’hores es desvelaran els onze guanyadors de la votació popular i també s’entregaran els Premis de la Crítica als sis millors discos de l’any i els tres premis especials atorgats per la revista. La catifa vermella dels premis musicals, instal·lada a la porta principal del teatre, s’estrenarà per a guardonats, nominats i principals autoritats amb el passi oficial per a fotògrafs a partir de les 20 hores.
 
L’acte d’entrega dels guardons estarà presidida per la vicepresidenta primera i consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Antònia Roca, el director gerent de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, el director general de Música i Arts Escèniques de l’Ajuntament de Palma, Rafel Brunet, a més del president de l’Obra Cultural Balear, Joan Miralles, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.
 
Entre les autoritats també hi assistiran alcaldes, consellers, diputats i regidors de les Illes Balears, a més de representants de l’Associació d’Empresaris Productors Musicals i de la Societat General d’Autors i Editors, així com un centenar de músics illencs i una trentena de mitjans de comunicació.
 

ELS PROTAGONISTES DE LA GALA

Al llarg de la gala, que tindrà una durada de dues hores, es lliuraran una vintena de premis atorgats per la crítica i el públic als millors discos, cançons i directes del darrer any i s’han programat set actuacions musicals. La Nit Enderrock permetrà desvetllar les onze categories dels Premis Enderrock per Votació Popular als millors discos de pop-rock, cançó, urbana, folk, jazz i clàssica, el millor disc en llengua no catalana, la millor cançó, el millor directe, el millor artista revelació i el millor artista de l’any.
 
En total s’han rebut gairebé de trenta mil vots d’usuaris únics registrats que, després de la primera ronda de votacions, van situar O-Erra i Pèl de Gall amb quatre nominacions (millor disc pop-rock, millor directe, millor artista i millor cançó), seguits de Júlia Colom amb tres (millor disc cançó d’autor, millor directe i millor artista revelació).
 
Pel que fa als Premis Enderrock de la Crítica, elegits per un a trentena de periodistes especialitzats, el disc Miramar (La Castanya, 2023) de la valldemossina Júlia Colom ha estat elegit Millor Disc de l’Any, mentre que Espurnes i coralls (Segell Microscopi, 2023) de la felanitxera Mar Grimalt i Jota de morir (Propaganda pel Fet!, 2022) del trio balear-catalo-valencià Marala han estat distingits com a millor disc revelació i com a millor disc de folk respectivament.
 
El darrer disc del grup palmesà Da Souza, Dies d’attrezzo (Bankrobber, 2022) també ha estat reconegut per la crítica com el millor disc de pop-rock de la temporada 2022-23 i el segon disc d’Amulet, Petit viking (Segell Microscopi, 2023) rebrà el premi al millor disc de cançó d’autor. Finalment, la proposta musical de Cris Juanico, juntament amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Altament sensible (RGB Suports, 2022) ha merescut el Premi Especial del Jurat.
 
També es lliuraran tres guardons especials atorgats per la publicació musical Enderrock, que enguany celebra el seu 30 aniversari. El Premi Enderrock d’Honor serà per al grup Els Valldemossa, amb motiu del 50è aniversari de la sortida del seu primer àlbum en català, Canten al folklore de Mallorca (Belter, 1972). El Premi Enderrock a la Trajectòria el rebrà a Joan Company, fundador de la Coral Universitat de les Illes Balears, que s’ha retirat enguany després de més de 40 anys com a director de la formació. I finalment el Premi a la Personalitat s’atorgarà a Miquel Jaume, fundador de l’empresa familiar Trui Espectacles, creada ara fa mig segle.
 

ACTUACIONS EN DIRECTE

Al llarg de la gala s’han programat actuacions d’estrena i també d’alguns dels artistes nominats i guardonats a l’edició d’enguany. Es podran escoltar en directe dos dels temes que opten a Millor Cançó segons la votació popular: “Hater” dels mallorquins O-Erra i “T’has colat a una festa” dels menorquins Pèl de Gall. També pujaran a l’escenari dos dels artistes que recolliran Premis de la Crítica: Júlia Colom interpretarà “Estròfica”, mentre que Amulet tocarà el tema “Espontània honestedat”. A més, els manacorins Reïna estrenaran al teatre Principal de Palma el tema “A prop” del seu darrer disc, Retirada a temps (El Jardí Amagat / Bankrobber, 2023) i Negre, guanyadors i Premi Enderrock de la darrera edició del concurs Pop-Rock de Palma, presentaran “Un himne qualsevol”.

La festa anual de la música balear està organitzada pel Grup Enderrock, amb el suport del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, amb la col·laboració de l’Obra Cultural Balear, Fundació Crea i SGAE i el patrocini d’Estrella Damm, Baleària i Bodegues JL Ferrer.
 

SEGUIMENT DE LA GALA

La gala es podrà seguir en directe per streaming través del canal digital de l’emissora pública balear IB3, amb locució de Joan Trias, i d’Ona Mediterrània, amb un equip coordinat per Tomeu Martí. A més, també es podrà seguir de manera íntegra a través del web ENDERROCK.CAT, i tant IB3 Ràdio i TV com Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio en faran un seguiment de manera intensiva.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Premis Música Balear, Premis Enderrock de la Música Balear 2023, actualitat, Premis Enderrock de la Música Balear

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.