Actualitat

Cent anys de Victòria dels Àngels a la Universitat de Barcelona

L'històric edifici on va néixer la cantant acull un concert especial en el dia del seu centenari

La revista 440Clàssica&Jazz publica un número extraordinari dedicat a Victòria dels Àngels i Alícia de Larrocha

La 440Clàssica&Jazz de tardor arriba amb un doble número protagonitzat per Serena Sáenz, Carles Pachón i la Fundació Òpera a Catalunya

| 01/11/2023 a les 07:00h

Victòria dels Àngels, a la seva investidura com a Doctora Honoris Causa a la Universitat de Barcelona
Victòria dels Àngels, a la seva investidura com a Doctora Honoris Causa a la Universitat de Barcelona
Aquest dimecres 1 de novembre es compleixen 100 anys del neixement de la soprano Victòria dels Àngels. Amb aquest motiu, a les 19 h, el Paranimf de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (on treballaven els seus pares i on ella va néixer i créixer) acollirà un concert especial que servirà a més per donar el tret sortida a l'Any Victòria dels Àngels.

La vetllada, d'una hora de durada, estarà protagonitzada per la soprano Elena Copons, al costat de l'Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i el cor de becats de la Fundació Victoria de los Ángeles, dirigits per Pedro Pardo, que oferiran un repertori de peces clàssiques i populars d'autors com Mozart, Schubert, Grieg, Puccini o Montsalvatge. Un programa que repassa el repertori emblemàtic de Victoria. Les entrades per aquest acte van esgotar-se ràpidament.

Victòria a la Universitat i als teatres
Als anys vint i trenta, Victòria dels Àngels vivia amb els seus pares a l'edifici històric (el pare era bidell i la seva mare netejava). Molt de temps després, el 1987, sent ja una estrella de talla mundial, va ser la primera dona a la qual la Universitat de Barcelona va investir com a Doctora Honoris Causa. I ella sempre va confessar que aquest reconeixement va ser el més especial de tots els que va rebre. I fins i tot comentava que, en bona part, va anar aprenent a cantar al mateit Paranimf, mentre la seva mare treballava.

Els propers dies hi haurà més actes i reconeixements especials lligats a la cantant: el MET de Nova York, on va ser una cantant especialment estimada durant els anys cinquanta, li dedicarà la seva funció de La bohème (una òpera pucciniana íntimament lligada amb la carrera i la personalitat de l'artista barcelonina). Per la seva banda, el Gran Teatre del Liceu li dedicarà una gala d'homenatge amb una proposta escènica signada per Vincent Huguet, la direcció de Lucas Macías i diverses cantants que actuaran amb Julius Drake al piano.  

Victòria a la revista 440Clàssica&Jazz
A més, la revista 440Clàssica&Jazz dedica el seu número 80 de manera monogràfica a Victòria dels Àngels i la seva gran amiga, la també barcelonina Alícia de Larrocha, de la qual es comemmora igualment el centenari. En col·laboració amb l'exposició Aquella eterna admiració, que pot visitar-se al Palau Robert de Barcelona i que ha estat comissionada pel musicòleg Pep Gorgori, aquest número especial repassa les seves intenses vides i la rellevància de les seves respectives carreres. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Victòria dels Àngels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.