Revista

La 440Clàssica&Jazz de tardor arriba amb un doble número protagonitzat per Serena Sáenz, Carles Pachón i la Fundació Òpera a Catalunya

Es publiquen conjuntament els números 78 i 79 de la capçalera

El primer és el número d'octubre i novembre mentre el segon és un especial monogràfic dedicat a l'entitat operística

| 02/10/2023 a les 17:30h

Portades dels números 78 i 79 de la 440Clàssica&Jazz
Portades dels números 78 i 79 de la 440Clàssica&Jazz | Disseny: Manuel Cuyàs. Fotos: Juan Miguel Morales i David Ruano.
Aquesta tardor, la revista 440Clàssica&Jazz arriba amb dos nous números. D'una banda, el número 78 de la capçalera té en portada a la soprano barcelonina Serena Sáenz i el baríton de Navàs Carles Pachón, a qui s'entrevista per a conèixer la seva trajectòria i com han arribat a actuar als principals escenaris lírics de tota Europa. Per altra banda, el número especial 79 està dedicat, de manera monogràfica, a la tasca de La Fundació Òpera a Catalunya. Les revistes, com sempre, es poden adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

En aquest número 78, també es rememora la trajectòria i la vida de la soprano grecoestatunidenca Maria Callas i la seva relació amb Barcelona amb motiu del centenari del seu naixement. Paral·lelament, es recuperen tots els detalls arquitectònics del Palau de la Música Catalana, ara que es compleixen 100 anys de la mort del seu gran artífex: Lluís Domènech i Montaner.

A més, es repassen extensament les novetats d'aquesta temporada d'equipaments i cicles d'arreu dels Països Catalans, com ara el Gran Teatre del Liceu; l'Auditori de Barcelona; el Palau de la Música Catalana; el cicle BCN Clàssics; la programació de l'Orquestra Simfònica del Vallès al cicle Simfònics al Palau; l'Auditori de Girona; el Teatre Auditori de Granollers; l'Auditori Enric Granados de Lleida; el Palau de les Arts de València; l'Atlàntida de Vic; la programació regular de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i el Teatre Arxipèlag de Perpinyà. Així mateix, aquest número de tardor també es fa ressò de la nova temporada de Catalunya Música i, a la secció Recepta clàssica, Jaume Biarnés ens convida a 'enverdir-nos' a través de les idees d'herboristeria de la gran científica, filòsofa i artista medieval Hildegarda von Bingen.
 

Portada de la 440Clàssica&Jazz 78 amb Serena Sáenz i Carles Pachón Foto: Foto: Juan Miguel Morales. Disseny: Manuel Cuyàs.


Per la seva banda, el número especial 79 està dedicat a la Fundació Òpera a Catalunya (FOC). Nascuda de la suma de forces de quatre institucions de referència en l'àmbit cultural -l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra-, la FOC ha tingut com a objectius fundacionals la creació, producció, direcció, exhibició i comunicació de les produccions operístiques i líriques donant continuïtat a l’activitat musical actual.

Aquest número especial repassa extensament la programació que l'entitat ha conformat per aquesta temporada 2023-2024, que es podrà gaudir als principals auditoris i teatres de Catalunya, com La Faràndula de Sabadell, el Teatre Fortuny de Reus, el Teatre Tarragona, el Teatre Auditori de Granollers, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, el Jardí de Figueres, la Llotja de Lleida, el Teatre Municipal de Girona, l'Atlàntida de Vic o el Palau de la Música de Barcelona.

La temporada comptarà amb quatre grans produccions: Romeu i Julieta de Charles Gounod, la sarsuela Doña Francisquita d'Amadeu Vives, Manon Lescaut i Turandot de Giacomo Puccini. A més, es destaca el centenari de la mort de Puccini com l'últim gran operista italià, s'entrevista el director general de la Fundació Òpera Catalunya, Òscar Lanuza, que explica el model i els trets identitaris de l'entitat, i es repassen els projectes divulgatius de la FOC.

Així mateix, es detalla l'impacte històric del cicle Òpera a Catalunya en els diferents teatres i auditoris que han acollit la iniciativa; es coneixen els integrants del Cor d'Amics de l'Òpera de Sabadell i de l'Orquestra Simfònica del Vallès, i es conversa amb el fotògraf David Ruano, autor de les imatges amb què es presenten les diferents òperes que ofereix enguany la FOC.
 

Portada de la 440Clàssica&Jazz 79 de la Fundació Òpera de Catalunya Foto: Foto: David Ruano. Disseny: Manuel Cuyàs.

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Fundació Òpera Catalunya, revista, 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica&Jazz78, 440Clàssica&Jazz79

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.