Videoclips

Àlex Pérez, Alguer Miquel i Hala Hala s'ajunten per descobrir «Tot el que som»

El cantant de Txarango Alguer Miquel col·labora al tema amb la recitació d'uns versos

És una de les poques cançons en què Alguer Miquel ha participat des de la fi de Txarango

La gènesi de la cançó va néixer durant unes gravacions que Àlex Pérez va fer a Casamance en el marc d'un projecte de nexes musicals i culturals

| 17/11/2023 a les 12:30h

Àlex Pérez i Hala Hala
Àlex Pérez i Hala Hala
El cantant i productor de Vidreres Àlex Pérez presenta avui "Tot el que som", una de les cançons més singulars de la seva trajectòria per diversos motius. El primer, és que la cançó va néixer a Casamance arran d'unes gravacions que el músic va fer dins d'un projecte de nexes musicals i culturals que el va portar a conèixer el cantant local Hala Hala. El segon, és que un cop el vidrerenc va retornar a Catalunya, va aconseguir sumar-hi a l'excantant de Txarango Alguer Miquel perquè hi recités uns versos en una de les escasses col·laboracions musicals que el de Sant Joan de les Abadesses ha fet d'ençà de la fi de Txarango.


La gènesi d'aquest nou tema es remunta al desembre de 2022, quan Àlex Pérez viatja a Casamance per a participar en un projecte de nexes musicals i culturals impulsat per Projektami i La Claqueta Social, on també participava Planeta B i Brutal Beat. "El viatge a Casamance ha estat un punt d'inflexió molt gran en la meva manera d'afrontar i entendre la creació musical", explica Pérez el seu contacte amb tota una nova cultura i una realitat diferent de la de Catalunya.

El músic anava a Casamance com a productor amb el seu estudi El Teler en versió portàtil per a gravar cançons amb l'artista local Almamy 'Kuniné Buluf'. Una nit a Cap Skirring, un poble de pescadors, va conèixer al cantant Hala Hala, que el va convidar a participar en un dels seus concerts, i l'endemà, arran de la forta connexió que van tenir al concert, es van trobar per a fer "Tot el que som", que representa un pont entre cultures. Aquella mateixa nit, l'associació La Claqueta Social va fer el videoclip gràcies a les mans i la càmera d'Enrique Carrillo i, posteriorment, amb l'ajuda d'Irene Casals a l'edició i el color.

"Tot el que som" no es va quedar només a Casamance, sinó que quan Àlex Pérez va tornar a Catalunya, la va fer créixer encara més amb diversos col·laboradors. El primer d'ells és la de l'excantant de Txarango Alguer Miquel, que hi va posar uns versos d'un poema seu. "Amb l'Alguer ens vam conèixer fa un parell d'anys, quan em va escriure per participar en un projecte de colònies de lleure i música que es diu Canti qui pugui. Allà va néixer una "preciosa amistat" que els ha portat col·laborar en molts altres projectes i treballar colze a colze des d'aleshores.
 

Àlex Pérez i Alguer Miquel junts al Festival Encalma 2023 Foto: Berta Lacondéguy


La col·laboració d'Alguer Miquel en aquesta cançó va néixer de forma espontània una nit en què tots dos es van reunir a casa d'uns amics. Pérez estava cantant una cançó, i Alguer Miquel va llegir un poema que estava preparant per a un text. "De cop i volta, em va dir que tenia una connexió molt gran amb la cançó, i li vaig dir que si volia li podíem posar alguns dels seus versos".

Malgrat que a la versió d'estudi només hi ha quatre versos, Pérez avança que d'aquí a un temps traurà un vídeo a YouTube d'una versió en acústic en què Alguer Miquel recita el poema sencer. A més, en la cançó també hi col·laboren fins a dos músics més. Un d'ells és Joan Palà, (exTxarango, Stay Homas) i el percussionista de Casamance Ajo Dieme, que fa anys que viu a Catalunya.

"Tot el que som" és un avançament del pròxim disc d'Àlex Pérez, que segons explica, ha estat tot fortament influenciat pel viatge a Casamance. "Aquest viatge em va fer replantejar moltes coses i va ser el punt de partida del nou projecte i d'entendre per què faig música, la importància, el valor i la força que té, i de quina manera vull fer-la", relata Pérez, mentre afegeix que s'ha adonat que vol allunyar-se d'algunes rodes vicioses i de certes dinàmiques de la indústria musical.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Àlex Pérez, Alguer Miquel

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.