estrenes

Àlex Pérez es deixa amarar per la «Pluja»

Estrenem el nou videoclip del músic, que obrirà l'EP que està a punt de publicar

| 13/01/2023 a les 11:15h

Àlex Pérez
Àlex Pérez
El músic i productor Àlex Pérez està a punt de publicar un nou treball: La pluja d'un dia especial (Música Global, 2023). L'àlbum, que contindrà 4 cançons, dibuixa un recorregut de superació que comença amb la "Pluja" i acaba amb "Un dia especial", la darrera cançó. Avui arrenquem aquest viatge amb Pérez i estrenem el videoclip amb què tot comença: "Pluja" que, per al músic, "és la cançó més important de l'EP; un tema introspectiu i molt personal".


En aquest tema, Pérez ens presenta la pluja com un element capaç d'exorcitar la tristesa. "Per a mi, la pluja té la força, o el poder, d'emportar-se tot allò dolent, de fer net". La cançó neix, precisament, en una nit plujosa a Terrassa, explica l'artista: "Plovia i vaig sortir al balcó. Pràcticament, la vaig escriure tota en mitja hora, i la vaig gravar aquella mateixa nit. El pobre Dave Zulueta, que era el meu company de pis aleshores, no va poder dormir perquè jo era a l'habitació del costat cantant amb la guitarra", recorda entre riures. 

Tot i que ara Pérez viu la cançó d'una altra manera, més bonica, admet que quan la va escriure era "molt trista, i hi vaig deixar anar tot el que tenia", explica. "Hi parlo de coses que no m'havia atrevit a dir, com per exemple que una de les coses que més em costa és dir 'adéu'. També hi admeto que quan estic content, estic a tope, però quan hi ha tristor, m'amago endins." I és precisament aquesta tristor la que esperava que la pluja dissipés. Però no es tractava, per això, del tipus de tristesa motivada per un fet desencadenant, "no sorgeix d'una ruptura o d'alguna cosa concreta, sinó d'un sentiment que tenia", aclareix, "tracta d'una etapa que vaig viure, en què em van passar coses complicades. Però, després, d'alguna manera, he anat avançant, he anat tirant endavant, i aprenent". I aquest és el mateix viatge que recorrerà amb el nou àlbum.

La cançó la va gravar amb el guitarrista Isaac Romagosa, amb qui van voler buscar una sonoritat que fes sensació de pluja. "Per això els arranjaments de la guitarra són molt contraposats, contrapicats, intentant imitar el so de les gotes de l'aigua contra el terra. Amb aquesta similitud, a més, volíem aconseguir la mateixa sensació que ens provoca mirar i escoltar la pluja, esperant que ens acompanyi i ens curi."

Per al videoclip, ha comptat amb la realització de Pol Mansachs: "és un videoclip increïble. Vam intentar acompanyar la cançó amb imatges, però sense caure en el mític clip que explica una història concreta. Per això s'hi veuen tres situacions, tres històries de tres personatges, que no estan unides entre elles, però en què al final la pluja cau i s'endú la tristor".
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, estrenes, Àlex Pérez, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.