Estrenes

Cris Juanico i Francesc Pons canten «Pel camí» del desamor

Estrenem en exclusiva el nou senzill del menorquí Cris Juanico, «Pel camí»

Ha mort Vicenç Fontestad, 'Sente', bateria de Ja T'ho Diré

| 16/11/2023 a les 17:00h

Francesc Pons (Pèl de Gall) i Cris Juanico
Francesc Pons (Pèl de Gall) i Cris Juanico
Cris Juanico té entre mans un nou projecte que vol retre homenatge al poeta menorquí Joan Francesc López Casasnovas, més conegut com a Pere Xerxa. Poc més d'un any després del seu traspàs, el músic ciutadellenc presentarà el divendres 24 de novembre el nou disc Cançons de Xerxa (RGB Suports, 2023), que compta amb un total d’onze poemes musicats, alguns publicats i d’altres inèdits. Avui, n'estrenem en primícia un d'ells: "Pel camí", que musica el poema del mateix nom (inclòs a De sol a sol, 1999) i que compta amb la col·laboració de Francesc Pons (Pèl de Gall).


"Pel camí" és una història de desamor i d'una ruptura. Tal com explica Cris Juanico, el tema "parla de com es trenca la relació i s’enfonsa, i ho compara amb les xarxes d’arrossegament", en una clara metàfora a l'imaginari pescador menorquí. Les xarxes de pescar, arrossegant-se pel fons del mar, es troben amb el naufragi de la relació. A més, Juanico destaca que hi ha una frase de superació del poema que troba fantàstica: "Aquest camí, tan tou de pluja i sal, solcat de llàgrimes, el passes".

La cançó, a més, compta amb Francesc Pons, cantant de Pèl de Gall, que aporta diferents segones veus que afegeixen riquesa tant tímbrica com melòdica a la cançó. A escala instrumental, el tema es basteix d'una sonoritat de pop mediterrani a través dels rascats de les guitarres acústiques i les melodies prominents del violí.

El videoclip ha estat dirigit per Elsabeth i també emfatitza l'ambient mediterrani de la cançó. Per una banda, mostra a Juanico i Pons cantant la cançó mentre naveguen en una petita barca i, per l'altra, intercala pel·lícules de Joan Allès, Agustí Sintes, Joan C. de Nicolàs i de Jorge Rodríguez, que provenen de l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca i del Fons Unió d'Antics Alumnes Salesians Don Bosco.
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, edrbalears, Cris Juanico, Francesc Pons, Ja t'Ho Diré

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.