Obituari

Ha mort Vicenç Fontestad, 'Sente', bateria de Ja T'ho Diré

El músic i mànager de grups com Obeses ha traspassat avui després de mesos de malaltia

Ja T'Ho Diré: «La nostra història donaria per a una sèrie de Netflix»

| 13/11/2023 a les 19:51h

Sente Fontestad
Sente Fontestad | F. Juan Miguel Morales
El bateria de la històrica formació menorquina Ja T'Ho Diré, Vicenç Fontestad 'Sente' (1957-2023), ha mort avui als 66 anys després d'una llarga malatia. El músic ciutadellenc també va ser bateria de l'Orquestra Sifasol i de l'Orquestra Aquarel·la de Girona.

Sente era el membre més gran de Ja T'Ho Diré i, per tant, era el que més experiència musical i extramusical tenia quan la banda va començar a rodar. Entre altres coses, havia fet teatre, ràdio, havia format part de l’Orquestra Sifasol, i també havia estat auxiliar de farmàcia. Amb la banda menorquina va gravar un total de cinc treballs d'estudi –el més emblemàtic és sens dubte Moviments salvatges (Música Global, 1995)–, a més d'un disc compartit, dues maquetes i un doble àlbum en directe. Entre les seves influències, en 'Sente' sempre va destacar tota la música dels anys setanta, a més del jazz i el blues.
 

Ja T'Ho Diré, l'any 2022. Foto: Juan Miguel Morales
 

Coincidint amb l'últim disc dels Ja T'Ho Diré, Soñando silencio (Música Global, 2001), Sente va començar a alternar la seva faceta de músic amb les tasques de promoció de Música Global, la discogràfica amb la que el quintet havia estat lligat durant bona part de la seva trajectòria. Posteriorment, també va iniciar una carrera com a mànager i va fundar la seva pròpia companyia de management Imés Management l'any 2013, amb la qual va representar diverses formacions com Obeses –i Arnau Tordera–, The Hanfris Quartet o el cantautor menorquí Leonmanso, entre d'altres.
 

Ja T'Ho Diré en una imatge promocional d'arxiu. En 'Sente' és el segon per l'esquerra.


El 2022, Els V Premis Enderrock de la Música Balear van concedir a Ja T'Ho Diré el Premi Enderrock d'Honor de la Música Balear, i va reunir per darrer cop els cinc membres de la formació. Malgrat que no van tocar junts, els cinc membres sí que van pujar plegats a recollir plegats el guardó al Teatre Principal de Palma, i van concedir una entrevista a ENDERROCK per a repassar la seva trajectòria. El darrer cop que van actuar plegats com a Ja T'Ho Diré va ser el 19 de juliol de 2012 a Ciutadella, en una gira puntual de retorn de cinc concerts.
 
Precisament han estat Obeses, uns dels primers en recordar Sente a les xarxes a través d'una piulada:
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, Sente, Ja t'Ho Diré

COMENTARIS

D.E.P

Bep, 16/11/2023 a les 19:08

Siempre et recordarem es teu sonriure , i SA teu amabilitat, en sa gent.
Una aferrada ben forta , per tota SA familia.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.