Actualitat

La discogràfica Kasba Music celebra 20 anys aquest 2024

Per commemorar el 20è aniversari, el segell publicarà una col·lecció especial d'onze vinils

| 28/11/2023 a les 16:00h

Les publicacions que té previstes Kasba Music pels 20 anys del segell exposades a la sala Sidecar
Les publicacions que té previstes Kasba Music pels 20 anys del segell exposades a la sala Sidecar | Rosa E. Massagué
El 13 de setembre de 2004 la discogràfica Kasba Music va engegar motors amb la publicació del disc Made in Barna del grup barceloní Kinky Beat. El segell, creat per Amparo Martín i Joni Sahún aquell mateix any, buscava recuperar i mantenir la imatge i la manera de fer dels segells independents que regnaven durant els anys 80 i 90. El 2024, la discogràfica celebrarà el seu 20è aniversari, i per commemorar aquesta fita, han creat una col·lecció especial d'onze vinils que aniran publicant al llarg de l'any. 

Aquests onze discos, un per cada mes de l’any, exceptuant l’agost, estan compostos per quatre àlbums d’artistes catalans, tres discos recopilatoris de músics exclusivament catalans i els darrers quatre de no catalanoparlants. Entre ells s’hi podran trobar reedicions en format vinil, gravacions inèdites o recopilacions de diversos artistes. Fermín Muguruza, amb un doble vinil del seu directe l'any 2004 a la sala Apolo, o el primer disc que van publicar com a segell del grup Kinky Beat són alguns dels noms pels quals ha apostat la discogràfica per crear aquesta col·lecció.

Aquest projecte creat especialment per l’ocasió està dividit en tres eixos, cadascun d’ells per donar importància a una part del segell. El primer és fer un homenatge a aquells músics que han treballat a Kasba i que ja no hi són, i fer un reconeixement a la seva tasca. El segon és valorar el patrimoni cultural del segell, incidint en el mestissatge i en les veus femenines per les quals han apostat. Finalment, el tercer eix vol posar el focus en la trajectòria dels dos fundadors de la discogràfica, Amparo Martín i Joni Sahún. Un dels exemples d'aquest homenatge és la inclusió dins la col·lecció especial, del darrer disc que va gravar Sahún amb Pixamandúrries, un àlbum inèdit del grup que van publicar en digital durant la pandèmia i que ara recuperen en el seu format original.
 

Joni Sahún, fundador de Kasba Music, el 2010


Al llarg d’aquests 20 anys, Kasba Music ha publicat 230 àlbums en formats de vinil, cd i digital. D'entre aquests discos, n'hi ha 179 d'artistes catalans, entre els quals destaquen noms com La PegatinaGinestàLagrimas de Sangre o Bongo Botrako, grups a qui Kasba Music va publicar els tres primers àlbums d'estudi. La discogràfica, però, també ha publicat discos en una gran varietat d'idiomes, com el gallec, l'euskera, l'àrab, l'italià o el francès.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Kasba Music, 20 anys, aniversari

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.