Verkami

Els arranjaments de Lambert per La Patum de Berga a Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

La cobla Berga Jove busca finançament per publicar els arranjaments de la Patum fets per Joan Baptista Lambert i Caminal

| 03/12/2023 a les 14:00h

La Cobla Berga Jove amb el seu director Denis Rojo
La Cobla Berga Jove amb el seu director Denis Rojo
Article patrocinat per Verkami
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami -que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar-. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes.
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem una proposta nova en plena campanya a Verkami: La Cobla Berga Jove busca finançament per publicar els arranjaments de La Patum fets per Joan Baptista Lambert i Caminal l'any 1930.

LAMBERT: LA PATUM DE BERGA 
La Cobla Berga Jove és una banda de 12 músics del Berguedà formada el 2014. Aquest 2024 volen publicar els arranjaments que va fer Joan Baptista Lambert el 1930 per la Patum de Berga. La cobla argumenta el valor patrimonial d’aquesta música, i com, amb motiu del 140è aniversari de naixement del compositor, és un bon moment per recuperar l’obra que li va encarregar fa gairebé 100 anys l’Ajuntament de Berga. Per poder publicar aquest treball, l’agrupació ha llançat una campanya a Verkami. 


L'aportació dels micromecenes anirà destinada a cobrir les despeses de gravació, mescla i masterització del disc, de la producció de 1000 CDs en físic i d’un llibret on es trobarà un petit fragment històric de l’arranjament i el seu compositor. Entre les recompenses per a aquells que participin en la campanya, es poden trobar entrades per anar a veure el concert de presentació a Berga l’abril de 2024 o la menció a les xarxes com a Mecenes d'Honor. També han inclòs una participació per empreses, que podran posar la seva marca al programa del concert de presentació.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, verkami, La Patum

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.