Actualitat

Estopa presenta una nova cançó en català, «La rumba del Pescaílla»

El duet de Cornellà del Llobregat va presentar el tema ahir a la Marató de 3Cat

És el primer tema d'autoria pròpia que canta el duet en català

La Companyia Elèctrica Dharma i Estopa, entre els condecorats amb la Creu de Sant Jordi 2022

| 18/12/2023 a les 18:30h

Estopa actuant a la Marató de 3Cat
Estopa actuant a la Marató de 3Cat
Estopa va presentar ahir la primera cançó en català d'autoria pròpia a la Marató de 3Cat: "La rumba del Pescaílla". El tema combina lletres en català i castellà, i està inspirada en el cantant i una de les figures icòniques de la rumba catalana, Antonio González 'El Pescaílla'. En declaracions a 3Cat, han explicat que van decidir compondre-la en català per a homenatjar la rumba catalana.


Aquest nou tema formarà part del pròxim disc del grup Estopía (Sony Music, 2024), que sortirà el març de l'any vinent i està previst que commemori els 25 anys de carrera del duet, que coincideix amb la publicació del celebrat debut homònim (Sony/BMG, 1999). Anteriorment, el duet ja havia presentat un altre senzill d'aquest futur, disc, "El día que tu marches", i també havia anunciat una gira de macroconcerts per a 2024, en què destaquen dates com la del 10 de juliol a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, el 15 de juny a La Ciutat de les Arts de València i la del 22 de juny a l'estadi Civitas Metropolitano de Madrid.

Malgrat que és la primera cançó d'autoria pròpia que Estopa canta en la seva trajectòria, els germans Muñoz Calvo han cantat cançons d'altres artistes en diverses ocasions. Ho van fer el 2008 enregistrant per a la Marató de TV3 "El quarto dels trastos", una cançó que Albert Pla va compondre per a l'ocasió.


També es van animar a cantar en català en la nadala col·lectiva composta l'any 2009 pel mateix Pla i amb la col·laboració de noms com Manel, Gerard Quintana, Quimi Portet o Joan Miquel Oliver. Aquella nadala va ser la cançó de Nadal de TV3 i Catalunya Ràdio d'aquell mateix any i va ser publicada discogràficament en exclusiva al disc Cançons preNadal (EDR Discos, 2009), encartat amb l'Enderrock 170 de desembre de 2009.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, estopa, la rumba del pescaílla, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.