Estrenes

Les cançons immortals de Llongue

Estrenem ‘Ara o mai’, a càrrec de Joan Masdéu i Maurici Gené

La cançó pertany al disc ‘Els meus amics’ amb versions de Llongue

| 21/12/2023 a les 15:30h

Llongue
Llongue | Irene Prat

El 8 de juliol passat va faltar Josep Maria Llongueras, conegut al món de la música com a Llongue. Al costat d’Aleix Creus, va crear La Madam, un grup original i de vegades incomprès que va facturar tres discos llargs i dos maxis. Un cop desfet el grup, Llongue va ser el primer dels components d’un dels grups del 'rock català' en encetar una carrera de cantautor rocker en solitari. Després se n’hi afegirien un bon grapat.

En solitari va presentar set discos que contenen un grapat de bones cançons, amb melodies fetes amb traça i lletres que van una mica més enllà dels tòpics a què ens han acostumat primer les emissores FM i ara les recomanacions de les xarxes d’streaming.

Però el gran valor del Llongue va ser la seva gran humanitat, el tracte amistós amb tothom qui el tractava, i els músics que en reconeixen un cert mestratge i que el comptabilitzaven entre els seus amics.

Una setzena d’aquests músics, li ha rebut homenatge amb un disc digital on repassen algunes de les seves cançons. Les han anat estrenant poc a poc al llarg dels darrers mesos. Avui, Enderrock.cat estrena la darrera que faltava: “Ara o mai”, a càrrec de Joan Masdéu i Maurici Gené. Es tracta d’una cançó pertanyent al disc Els meus amics (Nat Team Media, 2010).

Amb aquesta peça es culmina el disc Els teus amics (Segell Microscopi), que ha dut diferents artistes a revisitar l’obra del seu amic desaparegut. Entre d’altres, hi han participat Jaume Papell i Enric Romà ("L'abisme del mai més"), Xavi Vidal i Berni Mora ("No em deixis mirar el mar"), Litus i Pau Millo ("Una altra tarda"), Pol Cruells, "Suite dels fills de la terra" i Crusseau, alter ego de l’excompany Aleix Creus que ha compost un tema original dedicat a Llongue: “Un dia com avui”. El disc es publica oficialment demà, coincidint també amb l'aniversari del primer disc de Llongue en solitari, Balades i vetllades (Discmedi).

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Llongue, actualitat, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.