Estrenes

Jordi Maranges reinventa «Soldados del amor» de l'Olé Olé de Marta Sánchez

Estrenem en primícia el nou tema del músic palmesà que versiona en català, «Soldados del amor»

| 16/01/2024 a les 14:00h

Jordi Maranges
Jordi Maranges | Mari Jo Ribas
L'any 1990 el grup Olé Olé, amb la cantant Marta Sánchez al capdavant, presentava el tema "Soldados del amor". Durant aquella dècada, el músic de Palma Jordi Maranges va començar a fer música en diferents grups, i posteriorment va engegar el seu projecte en solitari publicant diferents treballs; el darrer, Allau (Fep Produccion, 2023). Ara el palmesà recupera "Soldados del amor", la cançó d'Ole Olé, per fer-ne la seva pròpia versió en català. L’estrenem en primícia. 


"Soldados del amor" es va fer coneguda quan el grup la va interpretar el 24 de desembre del 1990 davant les tropes espanyoles estacionades a Abu Dhabi amb motiu de la guerra del Golf. Maranges ha volgut capgirar aquesta història adaptant gran part de la lletra de la cançó al català. "La idea era mirar de donar-li la volta a l'espanyolisme de Marta Sánchez fent aquest himne en català" explica el palmesà.

Però no acaben aquí les referències militars: la lletra de la cançó al·ludeix a un camp de batalla, on dos personatges definits com a "soldats de l'amor" es troben. La tornada emfatitza encara més aquest encontre entre els "soldats de l'amor", que es protegeixen mútuament, i insta a l'oient a unir-se a aquest amor. Maranges dona la volta al tema amb el canvi d'idioma, però també capgira el ritme pop electrònic de l'original per una electrònica més pausada. “És una versió amb moltes capes", explica el músic. "No soc fan de Marta Sánchez, però m'agraden les cançons pop suposadament insubstancials, trob que amaguen una malenconia molt especial” admet. 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Jordi Maranges, olé olé, soldados del amor

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.