Actualitat

Comença la setmana del Benidorm Fest 2024 amb sis representants dels Països Catalans

El certamen organitzat per TVE celebra dues semifinals, dimarts 30 de gener i dijous 1 de febrer

La gran final serà el dissabte 3 de febrer, quan es decidirà qui representarà Espanya a Eurovisió

| 29/01/2024 a les 14:30h

Collage dels representants del Benidorm Fest dels Països Catalans
Collage dels representants del Benidorm Fest dels Països Catalans
Aquesta setmana se celebra la tercera edició del Benidorm Fest, el certamen que determina el representant de l'Estat Espanyol a Eurovisió. Els 16 participants en l'edició d'enguany es jugaran el passi a la final en dues semifinals: demà, dimarts 30 de gener, es podrà seguir la primera semifinal del festival, mentre que dijous 1 de febrer es farà la segona. Els vuit participants seleccionats —quatre de cada semifinal– passaran a la final del 3 de febrer, on un d'ells es farà amb el micròfon de bronze i un bitllet a Malmö per representar Espanya a Eurovisió.

El festival organitzat per Televisió Espanyola comptarà aquest any amb tres cares noves per presentar el festival. Ruth Lorenzo i Marc Calderó seran els encarregats de presentar la gala mentre que Ana Prada estarà amb els participants en la Green Room. Entre els participants d'enguany hi ha diferents noms dels Països Catalans: Roger Padrós i Sofia Coll portaran el català al festival, Angy Fernández representarà les Illes Balears i Nebulossa, Almacor i Mantra el País Valencià.
 

SOFIA COLL

La barcelonina Sofia Coll va entrar a la música amb el disc Génesis (autoeditat, 2020), però va ser arran del seu pas pel programa de TV3 Eufòria que la cantant es va fer conèixer a Catalunya. Aquest any provarà de representar Espanya a Eurovisió amb "Here to Stay" una cançó que ha compost juntament amb Juan Sueiro i els germans Nacho i Mauro Canut. Coll ha afegit uns versos en català a la cançó: "Sentia que d'alguna manera o altra havia de posar el català, ni que fos una part petita, per agrair al públic català tot l'amor i la confiança" explicava la cantant en una entrevista amb Enderrock. La candidatura de la barcelonina és de les proferides al festival, sumant un gran nombre de reproduccions al tema tant a Spotify com a YouTube, col·locant-se en segona posició a les enquestes.


 

ROGER PADRÓS

Després de l'èxit de "Digue'm" i del disc La vida és millor (U98 Music, 2022) el cantant i compositor Roger Padrós retorna amb "El temps", una cançó íntegrament en català amb què buscarà aconseguir el micròfon de bronze a la ciutat alacantina. El cantautor explica que aquest senzill "definia molt bé el meu projecte i encaixava bé amb el format del Benidorm Fest". El polinyanenc ja té preparat el seu segon disc, A contrallum (U98 Music, 2024), que estrenarà a finals de març en cas de no anar a Eurovisió. 


 

ANGY FERNÁNDEZ

Angy Fernández intentarà fer realitat un dels seus grans somnis aquesta setmana: poder representar Espanya al Benidorm Fest. La cantant i actriu mallorquina es va donar a conèixer al programa Factor X i a partir d'aleshores ha passat per sèries com Física o Química, obres de teatre com La llamada o programes de televisió com Tu cara me suena. Aquest 2023 Angy va fer el seu retorn a la música després de 10 anys allunyada dels micròfons i a "Sé quién soy", la cançó amb la que es presenta al Benidorm Fest, explica qui és ara i el procés d'autodescobriment que ha fet durant els darrers anys. 


 

NEBULOSSA

El duet de pop electrònic d'Ondara Nebulossa presenta "Zorra", un tema vuitanter de synth-pop, el gènere que més els representa. La proposta està escrita pels dos integrants del grup, Mery Bas i Mark Dasousa. El darrer és el fundador d'Atòmic Studio i guanyador del Premi Trayter a Millor productor i arranjador musical als Premis Enderrock 2019. "Zorra" s'ha convertit en la cançó del Benidorm Fest que acumula més reproduccions a les plataformes de streaming, a més de situar-se al top 5 de les enquestes


 

ALMACOR 

El cantant villener Arturo Almarcha Corella, conegut amb el pseudònim Almacor, intentarà fer-se amb el micròfon de bronze amb el tema “Brillos platino”, una declaració d'amor amb base d'electrònica. La proposta més urbana del festival és una de les preferides de l'edició, situant-se al top 3 de les enquestes i acumulant milers de reproduccions a Spotify i YouTube. 


 

MANTRA

Mantra és el projecte que va crear l'alacantí i exAuryn Carlos Marco juntament amb Paula Pérez i Charly Weinberg. A Benidorm defensaran "Me vas a ver" un tema pop i divertit que parla sobre superar completament una ruptura de manera que ja no t'importa trobar-te amb el teu ex en una festa. 



La primera semifinal començarà a les 22:50h amb l'actuació del grup Lérica amb el tema "Astronauta". Després actuarà Noan amb "Te echo de -" seguit de Sofia Coll amb "Here to Stay". En quart lloc, es podrà veure al trio valencià Mantra amb "Me vas a ver" i en cinquè al grup Miss Cafeina amb la cançó "Bla bla bla". Els tres últims a actuar seran Quique Niza amb "Prisionero", la mallorquina Angy Fernández amb "Sé quién soy" i tancarà la semifinal "Zorra" de Nebulossa

La segona semifinal arrencarà a la mateixa hora que la primera –les 22:50h— i l'obrirà María Peláe amb el seu "Remitente". La seguiran el canari Dellacruz amb el tema "Beso en la mañana" i el duo madrileny Marlena amb "Amor de verano". Tot seguit passaran per l'escenari del festival st. Pedro amb la cançó "Dos extraños (cuarteto de cuerda)", Jorge González amb "Caliente" i Yoly Saa amb "No se me olvida". Finalment, tancaran la segona semifinal el polinyanenc Roger Padrós amb "El Temps" i el valencià Almacor amb "Brillos platino". 

Les quatre cançons més ben valorades en cadascuna de les semifinals accediran a la final de dissabte 3 de febrer. La valoració de la cançó vindrà determinada per tres votacions diferents: el jurat professional (50%); el vot demoscòpic (25%), que recull l'opinió prèvia de 350 persones; i el televot (25%), a través de les trucades i SMS emesos al llarg de la nit.

El jurat professional del Benidorm Fest d'enguany estarà format per vuit experts, quatre nacionals i quatre internacionals. La portaveu serà la cantant, compositora, actriu i ballarina Beatriz Luengo, que estarà acompanyada pels artistes Ángela Carrasco, Carlos Baute i Guille Milkyway.

La divisió internacional del jurat professional estarà composta pel cap de la delegació britànica a Eurovisió i productor executiu del Festival d'Eurovisió 2023 a Liverpool Lee Smithurst; pel cap de la delegació d'Armènia que va ser membre del grup de referència d'Eurovisió i el productor executiu d'Eurovisió Junior 2022 a Erevan (Armènia), David Tserunyan; per la directora creativa d'actuacions artístiques i programes de televisió, Nicoline Refsing; i la cap de la delegació polonesa al certamen i professional de la Televisió Pública de Polònia (TVP) Marta Piekarska.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Benidorm Fest 2024, Benidorm Fest, Sofia Coll, Angy Fernández, almacor, Nebulossa, Mantra, Eurovisió

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.