Actualitat

​La Tresca i la Verdesca: «No ens enfrontem amb el full en blanc des de fa més de deu anys»

El grup ha compost i enregistrat les cançons del Carnaval Infantil de Vilanova

A més, ​La Tresca i la Verdesca estan preparant un espectacle amb una orquestra simfònica i un nou disc

| 30/01/2024 a les 14:30h

La tresca i la Verdesca
La tresca i la Verdesca | Arxiu de l'artista
El trio de Sant Adrià del Besòs La Tresca i la Verdesca acaba de presentar el nou treball L'arribada del Caramel (Temps Record, 2024): dotze cançons ideades expressament per al Carnaval Infantil de Vilanova i la Geltrú. Parlem del disc i del grup amb un dels seus integrants, Claudi Llobet.



Acabeu de publicar un disc sobre el carnaval infantil de Vilanova. Per què, aquest carnaval?
Ens ho van encarregar. A Vilanova tenen un personatge, el Caramel, que ha triomfat molt. Per això, la comissió del carnaval infantil de Vilanova va voler fer una reorientació, portar-lo a una plaça més gran per tenir més cabuda -perquè l'altre se'ls havia quedat petita-, canviar el ninot que representa el Caramel i renovar tota la música. La comissió va preparar tot un espectacle amb set o vuit escenes diferents i nosaltres n’hem fet les cançons. Totes són nostres tret de “La cançó del Caramel”, que és molt popular a Vilanova, però no n’hem sabut trobar l’autor. 

Com ho heu treballat?
Ens van passar informació, i vam fer un parell de reunions en què ens van posar en situació i ens explicaven els ingredients que hi havia d’haver: l’escarola, les merengues... Volien que hi hagués referències vuitanteres, que hi hagués un valset mariner, etc. A més, també ens van parlar de sensacions. I a partir d'aquí vam compondre les lletres i les músiques d'aquest acte, d'aquestes escenes. Ha sigut com un encàrrec molt fluid. Ens ho hem passat bé fent-lo.

Això només ho podeu fer a Vilanova? Com ho veneu a les altres places?
No ho venem. És exclusiu per a Vilanova. Es va estrenar al carnaval de l'any passat, van quedar contents i ara ho hem pogut gravar. La seva intenció és que aquestes cançons que nosaltres hem compost arrelin. Per això s’han gravat, amb la intenció que es puguin treballar a les escoles de Vilanova.



És un disc de transició cap a algun altre que estigueu treballant?
No, va ser un encàrrec. Venim d’una llarga temporada de fer encàrrecs i col·laboracions. A L’Endrapassomnis (Temps Record, 2014), per exemple, el text és d'en Jordi Palet i hi ha una dramatúrgia darrere... Jo penso que aviat començarem a escriure i a compondre. Però fa molt de temps que no fem cap cançó; no ens enfrontem amb el full en blanc des de fa més de 10 anys, des del disc 4 (Temps Record, 2010). Dels altres discos que hem tret, la majoria de les lletres no són nostres, tot i que la música, sí. Però ja adverteixo que trigarem, perquè nosaltres som de ritme slow.

Teniu Algun altre projecte entre mans?
Sí. Hi ha una orquestra simfònica de professors i alumnes de diferents escoles de música del Penedès, la Contraorquestra, que abans de la pandèmia van triar fer un espectacle amb les nostres cançons. Va ser un honor i vam fer dos concerts amb 50 músics. Va funcionar molt bé i ara ho tornarem a fer, el 28 d'abril al Vendrell, i després a Pineda. Estem al·lucinant, perquè nosaltres no som The Tyets, som La Tresca i la Verdesca!

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, La Tresca i la Verdesca

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.