Actualitat

Nebulossa anirà a Eurovisió 2024 amb «Zorra»

El duet d'Ondara ha guanyat el Benidorm Fest i s'ha fet amb el Micròfon de Bronze per representar Espanya a Eurovisión

Mark Dasousa, l'artífex de l'escena alternativa del País Valencià

| 04/02/2024 a les 13:00h

Nebulossa a la gran final del Benidorm Fest
Nebulossa a la gran final del Benidorm Fest
El duet de pop electrònic d'Ondara Nebulossa es va fer ahir amb el Benidorm Fest. Presentant-hi "Zorra", un tema vuitanter de synth-pop, el projecte es va fer amb el Micròfon de Bronze amb 156 punts -seguits de St. Pedro i la balear Angy Fernández, amb 139 i 128 punts- respectivament, atorgats pel jurat i el públic. D'aquesta manera, el duet d'Ondara ha assegurat el seu lloc com a representant espanyol a Eurovisió 2024 -un certament que enguany no està exempt de controvèrsia, després d'acceptar-hi la participació d'Israel-.


"Zorra" és una proposta escrita pels dos integrants del grup, Mery Bas i Mark Dasousa. El darrer és el fundador d'Atòmic Studio i guanyador del Premi Trayter a Millor productor i arranjador musical als Premis Enderrock 2019. El tema s'ha convertit en la cançó del Benidorm Fest que acumula més reproduccions a les plataformes de streaming i ja es va coronar com a una de les favorites de l'edició després de la seva actuació en la primera semifinal del festival, on ja es van fer amb el primer lloc.

Les votacions per a decidir el representant espanyol a Eurovisió venien determinades per la suma de les valoracions del jurat professional (50%); el vot demoscòpic (25%), que recull l'opinió prèvia de 350 persones; i el televot (25%), a través de les trucades i SMS emesos al llarg de la nit. El jurat professional del Benidorm Fest d'enguany ha estat format per vuit experts, quatre nacionals i quatre internacionals. La portaveu ha estat la cantant, compositora, actriu i ballarina Beatriz Luengo, acompanyada pels artistes Ángela Carrasco, Carlos Baute i Guille Milkyway.

La divisió internacional del jurat professional estava representada pel cap de la delegació britànica a Eurovisió i productor executiu del Festival d'Eurovisió 2023 a Liverpool Lee Smithurst; pel cap de la delegació d'Armènia que va ser membre del grup de referència d'Eurovisió i el productor executiu d'Eurovisió Júnior 2022 a Erevan (Armènia), David Tserunyan; per la directora creativa d'actuacions artístiques i programes de televisió, Nicoline Refsing; i la cap de la delegació polonesa al certamen i professional de la Televisió Pública de Polònia (TVP) Marta Piekarska.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Nebulossa, Benidorm Fest, Benidorm Fest 2024, Eurovisió, Eurovisió 2024, Mark Dasousa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.