Actualitat

El Concurs Pop-Rock de Palma 2024 obre la convocatòria

El període d'inscripcions estarà obert fins al 16 de juliol

Entre els premis, hi haurà el Premi Enderrock a millor artista en català

| 02/07/2024 a les 15:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Ja s'ha obert la convocatòria per a presentar-se a la nova edició del Concurs Pop-Rock de Palma. Les inscripcions estaran obertes fins al 16 de juliol, i s’hi pot presentar qualsevol grup i artista solista de les Illes Balears, independentment del seu estil musical. Entre els premis, hi haurà el primer premi Toni Reynés, recompensat amb diverses actuacions remunerades o diversos premis accèssits, com el Premi Enderrock a millor artista en català. L’objectiu del certamen és donar a conèixer artistes i grups emergents, nous projectes i plantejaments artístics alternatius, promocionar la música que es fa a la comunitat musical de les Illes Balears i fomentar la formació de nous públics.
 
QUI S’HI POT PRESENTAR?
S'hi pot presentar qualsevol artista o grup, els membres del qual tinguin 18 anys o més en el moment d’inscriure’s i que, com a mínim, un d’ells estigui establert a les Illes Balears. Cada proposta haurà d’aportar com a mínim dues cançons originals de menys de 6 minuts, que formaran part del repertori que defensaran en les diferents fases del concurs -que ha de ser suficient per fer un concert d'entre 25 i 40 minuts-. Pots consultar les bases completes aquí.
 
QUINS SÓN ELS CRITERIS DE SELECCIÓ?
El jurat estarà format per tres professionals del sector -i un tècnic de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma, amb veu, però sense vot-, a més dos membres que s’afegiran el dia de la final. Tots ells valoraran les diferents propostes segons la qualitat interpretativa de la banda i la seva posada en escena, la seva creativitat compositiva, innovació i novetat del projecte, i la projecció de la formació dins del sector musical.
 
QUINES FASES HI HA EN EL CONCURS?
Des del 17 de juliol i fins al 19 d'agost, el jurat escoltarà les propostes dels grups inscrits per a seleccionar un màxim de 15 grups/solistes per a passar a semifinals. El 26 d'agost, l'organització anunciarà els grups que passaran a les semifinals i que els portarà a actuar  en diferents concerts que tindran lloc el mes de setembre de 2024 per diferents sales de Palma -que seran remunerats amb 300 euros-.

Dels 15 semifinalistes, el jurat del concurs seleccionarà fins a 5 artistes que accediran a la gran final que se celebrarà el dia 28 de setembre de 2024 a Ses Voltes. Cada finalista haurà de fer una actuació de 20 minuts i aquells que no rebin cap dels tres premis principals rebran una compensació de 300 euros en concepte de despeses logístiques.

A QUINS PREMIS ES POT OPTAR?
El primer seleccionat, i, per tant, guanyador del Concurs Pop-Rock 2024 i del Premi Toni Reynés, cobrarà un catxet 3.000 euros per l'actuació a la final del 28 de setembre així com a la Fira B!. El segon i tercer seleccionats rebran un catxet de 2.000 i 1.000 euros per a l'actuació de la final, respectivament. A més, els tres premiats podran actuar a la programació musical del 2025 de l'Àrea de turisme, cultura, esports, restauració i coordinació municipal -amb un catxet de 300 euros per component del grup-.

Com en les edicions anteriors del concurs, està previst que hi hagi diferents premis accèssits, com ara el Premi Enderrock al Millor artista en català, guardonat amb una entrevista a la revista i una actuació a la VII Gala dels Premis Enderrock de la Música Balear. La llista completa de tots els premis accèssits del concurs es farà públic més endavant. Els darrers guanyadors del primer premi del Concurs de Pop-Rock de Palma han estat Negre (pop electrònic - 2023), Bilo (pop psicodèlic - 2022), Amulet (cançó d'autor - 2021) i Sofia Ramis (pop electrònic, 2020).
 

Negre amb el primer premi del Concurs Pop-Rock de Palma 2023 Foto: Arxiu Concurs Pop-Rock de Palma

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, edrbalears, Concurs de pop-rock de Palma, concursos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.