Mox guanya el VII Concurs Sons

La Troba Kung-Fú obre la Fira Mediterrània amb la Unió Musical d'Alaquàs

| 10/10/2014 a les 12:30h

La primera jornada de la 17a Fira Mediterrània va tenir accent valencià. Després de l'espectacle inaugural protagonitzat per La Troba Kung-Fú amb la Unió Musical d'Alaquàs, a la final del VII Concurs Sons de la Mediterrània es va imposar el grup de folk-rock de l'Horta del Nord Mox.
Mox Foto: Carles Rodríguez

El grup de Puçol Mox és el guanyador del VII Concurs Sons de la Mediterrània , després de la final celebrada ahir a la sala El Sielu de Manresa, en el marc de la 17a Fira Mediterrània .
El jurat, format per representants de la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, Catalunya Ràdio, Grup Enderrock i Sons de la Mediterrània , va valorar especialment la capacitat per vincular amb naturalitat i originalitat les estructures, melismes i harmonies del cant valencià d'estil amb el rock elèctric més contundent.
També van actuar com a finalistes del VII Concurs Sons de la Mediterrània els trio vallesà El Senyor Seqüah , amb una proposta de cançó d'autor amb tocs de folk i rumba, el grup de folk instrumental de la Seu d'Urgell ROT , a punt de publicar el seu primer disc, i l'osonenc Guillem Roma amb la seva mal·leable Camping Band Orchestra i el seu repertori colorista de cançons fantasioses.

La Troba Kung-Fú a la Fira Mediterrània Foto: Carles Rodríguez

Revetlla mediterrània amb Peret en el record
Poc abans de la final del concurs a El Sielu, la nova Taverna Estrella Damm - Cuines del Món, al costat del Casino manresà, va acollir l'espectacle inaugural: una trobada entre la rumba heterodoxa de La Troba Kung-Fú i la tremenda ventolera de la Unió Musical d'Alaquàs . A més d'alguns grans èxits del grup de Joan Garriga i d'estàndards reivindicables com  "Paquito el Chocolatero" , hi va haver una dedicatòria especial a Peret , que havia de ser artista convidat d'aquesta Fira. Garriga va cantar "El mig amic" i el seu guitarrista Muchacho es va deixar anar amb "El muerto vivo" i amb un "Borriquito como tú" en què va participar la gent gran i els nens de Manresa que havien de col·laborar a Peret als barris , l'espectacle pensat per inaugurar la Fira abans de la mort del rei de la rumba.
L'envelat va ser un festival de música, gustos i olors: mentre sonava l'immortal "M'aclame a tu", poema de Vicent Andrés Estellés popularitzat per Ovidi Montllor i reconvertit en aquest espectacle en una singular marxa mora, l'aroma de les coques d'escalivada d'una paradeta va començar a envair l'auditori.
Avui, divendres 10 d'octubre, actuaran entre altres a la Fira el grup La iaia amb la Cobla Bisbal Jove , Eliseo Parra , Kepa Junkera amb Amadeu Rosell i Tururut Bonaigua , Paolo Angeli , Dulce Pontes i Kòdul + Txarango .


Arxivat a: Enderrock, mox, concurs sons, fira mediterrània, manresa