Etiqueta glosa

La glosa torna a Espolla

La 18a Trobada de Cantadors s'hi farà el 17 de juliol

Després de la interrupció de l'any passat, provocada per la pandèmia, La Fraternal Espollenca torna a organitzar la Trobada de Cantadors. Serà el proper 17 de juliol, i les mesures sanitàries encara vigents han requerit fer alguns canvis en la programació habitual.  

Nova experiència formativa online al voltant de la glosa

El primer seminari de l'Aula d'Eduglosa es farà aquest març

La branca pedagògica de l'Associació Cor de Carxofa obre les inscripcions, a partir del proper 1 de març, d'un nou projecte de seminaris virtuals per aprofundir en temàtiques relacionades amb la glosa, la comunicació oral i la cultura popular.

Al regne de les Nyacres

La 17a Trobada de Cantadors d'Espolla, el 19 i 20 de juliol

Espolla, a l'Alt Empordà, acull cada juliol l'emblemàtica trobada de cantadors per coronar, entre tots ells, el Rei de les Nyacres: el més enginyós a l'hora de cantar corrandes, garrotins, jotes i el que més convingui. La dissetena edició tindrà lloc els propers 19 i 20 de juliol.

Dotze hores de glosa a Benicarló

Improvisadors d'arreu dels Països Catalans hi cantaran el proper 6 d'abril

Les 12 Hores de Glosa, la trobada de cançó improvisada que es fa cada any a un lloc diferent dels Països Catalans, s'instal·la enguany a Benicarló, amb l'organització de Maestrat Viu. El 6 d'abril s'hi podran sentir les diverses variants i gèneres en diversos espais emblemàtics i històrics del poble. 

Glosa capgrossa

Les 12 hores de cançó improvisada, el dissabte 14 d'abril a Mataró

Glosa als mercats, glosa castellera, dinar de glosadors, glosa dansada, glosa menorquina, glosa ebrenca, glosa valenciana, glosa mallorquina, glosa basca, glosa principatina i sopar de glosadors. Ah, i homenatge merescudíssim al Tio Rafael. Tot això, a les 12 Hores de Cançó Improvisada, el dissabte 14 d'abril a Mataró.

Glosa amb veu de dona

La VII Mostra Nacional de Cançó Improvisada, el 24 de març a Sant Quirze del Vallès

Com cada primavera, Sant Quirze del Vallès acull una mostra de glosa amb cantadors d'arreu dels Països Catalans. La VII edició tindrà lloc aquest dissabte 24 de març amb vermut, dinar, mostra infantil, concert... i cançó de text improvisat, és clar. Enguany, la mostra la protagonitzaran completament les dones. 

Una escola carregada de romanços

L'Escola d'Estiu de Glosa, a Espolla del 5 al 9 de juliol

Ja hi ha obertes les inscripcions a la cinquena Escola d'Estiu de Glosa, que se celebrarà a Espolla, a l'Alt Empordà, del 5 al 9 de juliol, coincidint a més amb la 14a Trobada de Cantadors, un dels esdeveniments de referència pel que fa al cant improvisat als Països Catalans. Enguany hi tindran un protagonisme destacat els romanços.

Llull, glosa i sobrassada

El Cap de Setmana de les Illes, al Tradicionàrius del 28 al 30 de gener

Arriba un dels caps de setmana de pes en cada Tradicionàrius de Gràcia: el Cap de Setmana de les Illes. Enguany, es commemorarà amb una mostra artística al CAT sobre el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull. I a més, oda a la sobrassada, gloses, foguerons, ball de bot, etc. 

Trobada glosadora a Barcelona i Badalona

Cantadors bascos, canaris i catalans, junts el 6 i el 7 de novembre

Bertsolaris bascos, verseadores canaris i glosadors catalans compartiran cantades i coneixements amb diversos actes a Barcelona i Badalona el proper cap de setmana, gràcies a la col·laboració entre les associacions Cor de Carxofa i Mintzola Fundazioa.

Glosadors a l'Albera

La quarta Escola d'Estiu de Glosa d'Espolla, del 14 al 18 de juliol

El poble empordanès d'Espolla acollirà entre el 14 i el 18 de juliol la 4a Escola d'Estiu de Glosa, organitzada per l'Associació Cor de Carxofa, l'Associació Cultural La Fraternal i l'Ajuntament d'Espolla. Es realitzarà a la població gironina aprofitant que també s'hi celebra la 13a Trobada de Cantadors. 
Pàgina 1 de 1
  
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]