Enric Monforte

Procedent de la comarca valenciana de l’Horta del Sud (neix a Catarroja i viu a Alcàsser), Enric Monforte es diploma en Magisteri i es llicencia en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Professor d’ensenyament primari, també publica alhora les obres de literatura infantil i juvenil Els esquirols bombers (Edicions del Bullent, 1993), finalista del III Premi Carmesina; El misteri de les paraules (2000); Un lleó a casa! (Baula, 2004), obra guardonada amb el XIII Premi Samaruc de Literatura Infantil (2005), i L’herència perduda (Perifèric, 2006).
En el vessant de la investigació, el 1990 és guardonat amb el VI Premi a Universitaris de Catarroja. L’any 2005 obté el Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil pel llibre citat L’herència perduda. Així mateix, amb el poemari Desert de pells (Viena Editorial, 2005) aquell mateix any obté el XXV Premi de Poesia ‘25 d’abril’ de la Vila de Benissa.
Escriu una tesi sobre el joc de pilota valenciana a la comarca de l’Horta del Sud.
El poema “Ferida” s’inclou al seu primer poemari, Desert de pells. A banda d’aquest poema, que canta Miquel Gil —a Per Marcianes (Temps Record, 2011)—, el cantautor Carles Pastor també li ha musicat “Capital del dolor”.
Autor de la biografia: Helena Morén Alegret
Xarxes socials: http://www.ub.edu/cric/ca/professorat/enric-monforte
Fotos
Poemes
Amb el suport de: