Text: H.M.A. | Actualitzat el 28/01/2015

Certamen Terra i Cultura: de vins i cançons

Un guardó per a la musicació dels poemes en català

El Certamen Terra i Cultura, creat l'any 2008 per iniciativa del Celler Vall Llach i la Fundació Miquel Martí i Pol té per objectiu premiar i promocionar les millors cançons enregistrades amb música original i basades en poemes en llengua catalana.

L’esperit del Certamen Terra i Cultura és premiar la millor composició musical que doni vida a un poema en llengua catalana. S’atorga un premi, batejat amb el nom del poeta de Roda de Ter, Miquel Martí i Pol, que és un premi únic de 5.000 euros per al guanyador del Certamen.

Però un Certamen no només pot tenir un protagonista i així és com el Celler Vall Llach té la gentilesa de premiar també el segon finalista amb una ampolla d'Embruix i tots els organitzadors s'interessen perquè la vintena dels participants finalistes de cada edició tinguin una recompensa; aquesta és formar part d'un plus de divulgació de les seves creacions poeticomusicals a través de les diverses fases del procés, que és tant lent i curós com fer una cançó o un vi.

La promoció extra, en les edicions de 2010, 2011 i 2012 va poder concretar-se en la coedició per part de Grup Enderrock i Cossetània Edicions de tres sengles llibres-CDs, amb textos de Joaquim Vilarnau i Helena Morén Alegret, i des d'aquest 2015 s'assoleix la fita, en complicitat amb el web "musicadepoetes" i altres agents culturals per tal d'endegar un nou aparador on hi llueixin tots els finalistes al Certamen.    

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: